18-річний вихованець Шахтаря приєднався до лав ЗСУ

Володимир Сегеда захищатиме Україну

Голкіпер «Шахтаря» U-19 Володимир Сегеда вирішив призупинити футбольну кар'єру, щоб захищати Україну. 18-річний футболіст уже проходить підготовку в одному із навчальних центрів.

Володимир народився у Луганську, з дитинства займався різними видами спорту - стрибками у воду, волейболом та футболом. Після початку війни у 2014 році з родиною поїхав до Сум, тренувався у сумській «Барсі», а далі - в УФК «Дніпро», де зумів звернути на себе увагу «Шахтаря».

В академії «гірників» зарекомендував себе сміливим та відважним голкіпером, залучався до команди U-19. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну хлопця було евакуйовано до Хорватії разом із партнерами по академії. Однак незабаром ухвалив усвідомлене рішення повернутися до України, щоб поповнити лави ЗСУ.

«Я довго думав і прийняв для себе рішення повернутися в Україну. Просто не можу просто так сидіти, коли у моїй країні йде війна. Ніколи не думав про те, щоб стати військовим, але зараз цього потребує моя Батьківщина. Грати у футбол - мрія всього мого життя, і я від неї не відмовляюся. Після Перемоги хотів би повернутися у футбол», - каже Володимир.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 21:05 3

Дивіться відеоогляд фінального матчу Кубка України 2023/24

Коментарі