Перемога з вилученням. Динамо у другому таймі дотиснуло Металіст

Харківський клуб майже всю другу половину матчу грав у меншості

Десять років тому матч під такою вивіскою означав би протистояння лідерів чемпіонату, але, на жаль, не зараз. Обидва клуби переживають не найкращі часи. «Металіст» бореться за виживання, а «Динамо» ризикує залишитися без медалей.

Харківський клуб перебуває у зоні вильоту вже кілька турів поспіль. Друге коло для «Металіста» поки що провальне: лише три набрані залікові бали. Турнірне становище харків'ян зобов'язує їх боротися за очки у кожному матчі. Динамівцям залікові бали також дуже потрібні. Відставання від «Зорі», що йде третьою, складає 5 очок, а до кінця чемпіонату залишилося не так вже й багато турів.

Динамівці з перших хвилин запропонували високий темп. Однак початок поєдинку минув майже без моментів. Гравцям «Динамо» було важко долати насичену оборону харків'ян, які грали одразу у три центральні захисники. «Металіст» хвилин 10-15 намагався збити темп, надійно граючи у захисті та намагаючись довго володіти м'ячем. Потім харків'яни прийняли умови гри, запропоновані киянами, і футбол став набагато цікавішим. «Динамо» більше володіло м'ячем на чужій половині поля та проводило позиційні атаки. «Металіст» у нападі здебільшого розраховував на довгі передачі на Прядуна, який на швидкості намагався тікати від захисників. Моменти були біля воріт обох команд.

На 23-й хвилині після далекого пасу Прядун відірвався від опікунів, але Нещерет вийшов далеко з воріт, випередив нападника і вибив м'яч. Через три хвилини гості заробили штрафний удар ближче до лівого флангу. До воріт було не менше ніж 35 метрів. Замість навісу, на який усі чекали, Демченко закрутив м'яч у ворота - Нещерет витяг його з-під поперечини.

Дві найкращі у першому таймі можливості для взяття воріт мали динамівці. На 30-й хвилині Буяльський вийшов віч-на-віч з Єрмоловим, намагався перекинути воротаря, але Картушов встиг у підкаті перешкодити киянину. Після кутового динамівці створили ще один момент: м'яч після навісу потрапив до Беніто, який відпасував на Буяльського, удар якого заблокував захисник. М'яч відскочив до Андрієвського, який пробив з лінії штрафного майданчика та влучив у штангу!

Після обопільно гострого футболу в першому таймі можна було очікувати на цікаву гру і в другій половині зустрічі. Однак ці надії розтанули вже на 48-й хвилині, коли Романюк за кілька метрів від лінії штрафного майданчика в підкаті ззаду збив Кабаєва, який міг вийти віч-на-віч із воротарем. Після цього характер гри різко змінився. Харків'яни відійшли в оборону, причому майже всією командою зустрічали динамівців на лінії свого штрафного майданчика. Насиченість центру оборони заважала киянам створювати моменти. Досить довго «Металіст» успішно захищався, але на 70-й хвилині все ж таки пропустив. Відмінний удар з-за меж штрафного майданчика вийшов у Сироти - м'яч влетів у дальній кут воріт по низхідній траєкторії. Схоже, у цьому моменті помилився голкіпер «Металіста» Єрмолов, який вийшов з воріт трохи далі, ніж потрібно.

Після голу динамівці за кілька хвилин створили ще два моменти біля воріт господарів. Спочатку Єрмолов врятував команду після удару Буяльського з центру штрафного майданчика, а потім Коррал виніс м'яч з лінії воріт, коли Кабаєв пробив повз голкіпера. На 76-й хвилині захист «Металіста» вдруге не впорався з атакою киян. Кабаєв увійшов до штрафного майданчика з лівого флангу і віддав пас на Ваната, який був зовсім один у центрі воротарського майданчика. Нападник у дотик переправив м'яч у ворота.

Після другого голу динамівці, мабуть, розслабилися та допустили кілька втрат м'яча у простих ситуаціях. В одному з моментів Попов послизнувся неподалік свого штрафного майданчика, м'яч підхопив Картушов, пройшов вперед і віддав пас на Прядуна, який забив гол у порожні ворота.

За дві хвилини харків'яни мали хороший шанс, щоб зрівняти рахунок. Порох потужно пробив зі штрафного удару метрів із 20-ти - Нещерет у падінні відбив м'яч у нижньому куті. Це був останній у матчі момент, створений «Металістом».

У компенсований час «Динамо» забило третій гол: Вівчаренко після пасу Буяльського увійшов до штрафного майданчика і точно пробив у ближній кут.

«Динамо» здобуло впевнену за рахунком перемогу. Футболісти «Металіста» залишили гарне враження грою у першому таймі. І якби не вилучення, то цілком можливо, підсумок матчу міг бути іншим.

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.

«Металіст» - «Динамо» - 1:3

Прядун (81) - Сирота (70), Ванат (76), Вівчаренко (90+1).

Прядун (34), Коррал (45), Демченко (86) - Вівчаренко (47), Рамірес (82).

Романюк (48).

«Металіст»: Єрмолов, Романюк, Паті, Порох, Коррал, Картушов. Ралюченко, Демченко, Чайковський (Бойчук, 46, Наумець, 72), Панасенко (Багачанський, 60), Прядун.

«Динамо»: Нещерет, Вівчаренко, Сидорчук, Ванат (Рамірес, 78), Андрієвський, Тимчик, Дячук (Попов, 78), Буяльский, Сирота, Беніто (Діалло, 78), Волошин (Кабаєв, 46).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

МЕТАЛІСТ - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Брусенцов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 12 травня 2024, 11:25 0

Титульний поєдинок у Перті не залишився непоміченим

Коментарі