Промоутер Усика розповів про можливість проведення бою з Дюбуа в Польщі

Олександр Красюк вважає, що цей варіант реальний

Генеральний директор K2 Promotions Ukraine Олександр Красюк розповів польській пресі про можливість проведення бою між чемпіоном WBA, WBO та IBF Олександром Усиком (20-0, 13 КО) і претендентом від WBA Даніелем Дюбуа (19-1, 18 КО) у Польщі.

- Що скаже команда Даніела Дюбуа з приводу всього цього? Хіба його промоутер Френк Воррен не хоче, щоб провести вечір боксу у Великій Британії?
- Ми зробили їм пропозицію - і чи буде її прийнято, ми дізнаємося буквально сьогодні-завтра. Ми відкрито сказали, що йдеться про Польщу, ми розповіли їм про обставини. Я не сумніваюся, що Френк Воррен, його син Джордж і вся група Queensberry Promotions активно підтримують Україну. З перших днів війни вони були в тісному контакті з послом нашої країни у Великій Британії, виступали з різними ініціативами, організовували збір коштів.

Рішення ухвалюватимуться відповідно до комерційних міркувань. Якщо з якихось причин наша пропозиція не влаштує Дюбуа і він не захоче підписувати контракт, то можна буде перейти до процедури промоутерських торгів. І та організація, яка підготує вищу фінансову пропозицію, отримає право на організацію бою. На нашу користь працюватиме те, що Усику як чемпіону буде гарантовано 75 відсотків від запропонованої суми, а Дюбуа як претенденту - 25. З цього випливає, що на сьогоднішній день у нас немає права на організацію бою, але ми зробимо все можливе, щоб він відбувся.

- Яка дата найзручніша для Усика і його команди?
- Як я вже сказав, Ф'юрі має битися 22 липня. І обидва поєдинки - і його, і наш - у Великій Британії будуть показані за системою pay-per-view. Проведення поєдинків Усика і Ф'юрі в один вечір із комерційного погляду, очевидно, було б пострілом у ногу. Ми не можемо передбачити, який бій буде популярнішим, але ми точно знаємо, що фанатам доведеться обирати між одним поєдинком та іншим. Природно, це було б безглуздо. Навіть тижневої перерви між двома поєдинками недостатньо. Було б добре розділити їх хоча б на три тижні.

- Але ми говоримо тільки про більш пізній термін, ніж 22 липня, не більш ранній?
- Раніше ні, тому що, по-перше, на нас чекає багато роботи, а по-друге, ми знаємо, що Дюбуа отримав травму в одному з боїв перед поєдинком Ф'юрі з Дереком Чісорою в грудні 2022 року, і йому потрібен час, щоб відновитися і підготуватися як слід. Так що я б сказав, що дата липня/серпня цілком можлива.

Як я вже сказав, ми не зосереджені виключно на Варшаві. Звичайно, йдеться про столицю Польщі, але Кличко і Адамек билися в іншому місці (Вроцлав - прим.), і все склалося дуже добре. Той бій, який ми пам'ятаємо, дає нам підстави вважати, що і виступ Усика, чемпіона світу в надважкій вазі, викличе інтерес. Польща - країна боксу, де люди давно цікавляться цією дисципліною. У вас були видатні чемпіони з боксу, у вас є бойовий дух. А в таких країнах бокс завжди користується великою підтримкою.

Володимир Клепач Джерело: Рrzeglad Sportowy
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 17:00 120

На українську збірну чекають три контрольні зустрічі