Манчестер Сіті – Арсенал. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Настав час іспанським наставникам розкрити карти

У середу, 26 квітня, у Манчестері на стадіоні «Етіхад» відбудеться матч тридцять третього туру Англійської Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють «Манчестер Сіті» та лондонський «Арсенал». Стартовий свисток рефері Майкла Олівера з Ашингтона прозвучить о 22:00 за київським часом.

Манчестер Сіті


Чемпіонські перегони в Англії, власне, як і сам поточний сезон місцевої Прем'єр-ліги, поступово наближаються до завершення. На заповітний титул станом на зараз претендують лише дві команди: його володар, «Манчестер Сіті», і лондонський «Арсенал», яких у турнірній таблиці поділяють всього п'ять балів на користь останніх. Ось тільки є один невеликий і дуже важливий нюанс - майбутня очна зустріч «містян» та «канонірів» пройде за графіком, а ось дві гри, проти «Вест Гема» та «Брайтона», у запасі у футболістів Хосепа Гвардіоли нікуди не подінуться. Навіть тим уболівальникам, які не надто стежать за подіями у футбольній Англії, очевидні розклади за такої ситуації.

«Манчестер Сіті» необхідно обігравати прямих конкурентів. Завдання на майбутню гру для господарів сформульовано досить просто, але розв'язати його буде так само складно, як і забратись на перший рядок за ходом цього виснажливого футбольного року. Для досягнення заповітної мети «містяни» мають усе: упевненість на тлі майже трьох місяців без поразок (16 ігор) у всіх турнірах, нещодавній вихід до фіналу Кубка Англії за підсумком зустрічі з «Шеффілд Юнайтед» (3:0), вихід до півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА після битви проти мюнхенської «Баварії», а також зірковий склад на чолі з геніальним іспанським фахівцем, який має в атаці божевільного бомбардира Ерлінга Голанда. Що й казати, якщо в останніх восьми матчах «Сіті» лише раз забив менше трьох голів за гру.

Арсенал


І допоки основний конкурент за чемпіонськими перегонами впевнено наближається до вирішального матчу сезону, лондонський «Арсенал», м'яко кажучи, не в оптимальній формі. Команда Мікеля Артети заплющила очі на можливість здобути головний трофей Ліги Європи УЄФА, а впродовж сезону ще й відкинула від себе пару внутрішніх Кубків. Усе було поставлено на перемогу в чемпіонаті, але в останніх трьох зустрічах «каноніри» були не схожі на себе. Тричі поспіль зіграти внічию в умовах конкуренції такого рівня напруги - подібно до смерті, і тим паче викликає питання до команди те, як саме ці результати зустрічей проти «Ліверпуля», «Вест Гема» (двічі по 2:2) та «Саутгемптона» (3:3) були отримані.

У контексті перших двох матчів «Арсенал» здобував перевагу в два м'ячі на початку ігор, але потім із тріском провалювався й дарував очки суперникам і, відповідно, грав у піддавки з переслідувачами з Манчестера. У зустрічі проти «святих» було трохи інакше - команда Артети горіла з рахунком 1:3 аж до останніх хвилин, але героїчними зусиллями зуміла врятувати хоча б один бал, а не взагалі програти. Напевно, цей камбек і є та остання соломинка на поверхні океану проблем, за яку намагаються вхопитись уболівальники клубу. Чи може «Арсенал» здивувати? Очевидно, що так. Але для цього необхідно переламати головну тенденцію матчів проти «Манчестер Сіті» - виграти у чемпіонаті вперше за, увага, 7,5 років. Артета, до речі, тоді ще був гравцем «канонірів», але пропустив матч через травму, а потім завершив професійну кар'єру гравця.

Орієнтовні склади


«Манчестер Сіті»: Едерсон - Лапорт, Діаш, Аканжи - Родрі, Стоунз - Гриліш, де Брюйне, Гюндоган, Марез - Голанд.

«Арсенал»: Рамсдейл - Зінченко, Габріель, Голдинг, Вайт - Парті, Джака - Мартінеллі, Едегор, Сака - Жезус.

Не зіграють: Аке - Ельнені, Саліба, Томіясу.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку господарі підтвердять претензії на чемпіонський титул. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Манчестер Сіті» (-1) з коефіцієнтом 1.96.

26 квітня, середа

«Манчестер Сіті» - «Арсенал»
Манчестер. «Етіхад». 22:00
Пряма ТБ-трансляція - платформа Setanta Sports
Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Англія)
МАНЧЕСТЕР СІТІ - АРСЕНАЛ. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз Sport.ua - 3:1
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 травня 2024, 07:01 0

«Атлетіко» Мадрид хоче підписати Артема Довбика і може розпрощатися з Моратою та Депаєм

Коментарі