Нічийне класичне, Шовковський замість Луческу, інфарктна перемога Дніпра-1

Найцікавіші події 22-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Тур пройшов під знаком українського дербі: у Києві зустрілися «Динамо» та «Шахтар». Гра вийшла принциповою, але малоцікавою - нічия 1:1. Чергову перемогу у весняній частині сезону здобула «Зоря». У грі з чотирма (!) пенальті «Ворскла» здолала «Металіст». «Дніпро-1» у компенсований час вирвав перемогу у «Руха».

Штрафний туру

Підсумок поєдинку між «Колосом» та «Зорею» вирішив «стандарт». На 30-й хвилині зустрічі Золотов не за правилами зупинив прохід Антюха, і арбітр Козик призначив штрафний удар. Булеца бити по воротах не наважився, бо був гострий кут, та й до мети далеко, тому відпасував ближче до центру на Бражка. Той пробив зльоту, і м'яч, обійшовши стінку, влетів у лівий кут воріт Волинця.

Пенальті туру

Відразу чотири одинадцятиметрові штрафні удари було призначено у матчі «Ворскла» - «Металіст» (і всі - у першому таймі). Три з них суддя Омельченко поставив у ворота гостей. І всі три виконував Сефері (два реалізував). За «Металіст» із «точки» відзначився Бойчук.


Фото - УПЛ

Антирекорд туру

«Верес» знову не виграв. Цього разу підопічні Юрія Вірта не змогли здолати «Минай»: нічия 1:1. Для «народної команди» цей поєдинок став 11-м поспіль без перемог. Це повторення клубного антирекорду.

Матч туру

Головне вітчизняне дербі пройшло на стадіоні «Динамо». Незважаючи на відчутну різницю в очках - у турнірній таблиці «гірники» випереджають динамівців на цілих 12 очок, матч вийшов напруженим та принциповим. Як і личить «класичному». Проте в інших ігрових аспектах зустріч вийшла досить пересічною. Ні швидкостей, ні ідей, ні належної майстерності у потрібній кількості суперники не продемонстрували. «Шахтар» відкрив рахунок у дебюті зустрічі завдяки курйозному голу імені Степаненка та Нещерета. «Динамо» відігралося під завісу гри завдяки чудовому удару Андрієвського. Ось і всі цікавості у цьому матчі.


Фото - ФК Шахтар Донецьк

Помилка туру

Ніщо не віщувало проблем біля воріт «Динамо» у моменті, коли на 12 хвилині зустрічі капітан «гірників» Степаненко наважився на удар метрів із 35-ти. Удар Тараса не вийшов особливо акцентованим: м'яч із середньою швидкістю летів по центру воріт. Але чи то Нещерета засліпило сонце, чи, може, дезорієнтував Траоре, який в останній момент пригнувся під м'ячем, але факт залишається фактом: голкіпер динамівців не зреагував на досить простий і невинний удар.


Фото - ФК Шахтар Донецьк

Гол туру

А ось динамівці у ворота «Шахтаря» забили шедевр. Степаненко, який відзначився у воротах киян, відзначився й у негативному світлі: він із порушенням правил зупинив прохід Царенка. Суддя Романов призначив штрафний удар. До м'яча підійшов Андрієвський, і дуже точним і сильним ударом відправив м'яч у лівий від Трубіна кут воріт. Витягти такий удар у голкіпера «гірників» не було жодного шансу.

Одкровення туру

Після гри проти «Шахтаря» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу заявив, що через хворобу на якийсь час йде з команди: «Я лягаю на лікарняний, мені треба зробити операцію на нозі. Виконуватиме обов'язки головного тренера Олександр Шовковський, але я постійно буду з командою, контролюватиму. Я міг би це зробити в іншій країні, але я вважаю, що треба залишитись у Києві, щоб бути поряд із командою, це важливо для гравців, «Динамо», і можливо навіть для України».

Перемога туру

Вони не бачилися довго - перемога та «Металіст-1925»: цілих вісім поєдинків. Та й голів харківська команда не забивала також давно: востаннє «двадцять п'яті» відзначалися у 17-му турі проти «Чорноморця». І ось нарешті у матчі проти «Львова» харків'ян прорвало: виграли 2:0. А ось «Львів» і надалі залишається безнадійним аутсайдером.

Герой туру

Черговий чудовий поєдинок видав форвард «Чорноморця» Алефіренко. Цього разу результативна гра Данила стала запорукою перемоги його команди у Кривому Розі. Він відкрив рахунок у матчі наприкінці першого тайму, майстерно реалізувавши вихід віч-на-віч з голкіпером. У другому таймі «Кривбас» не лише зрівняв рахунок, а й вийшов уперед. Однак завдяки влучному удару Кузика одесити відновили рівновагу. А переможну крапку в матчі поставив той таки Алефіренко. Для Данила це вже шостий гол у весняній частині сезону.

Джокер туру

Матч проти «Руху» для «Дніпра-1» спочатку складався вдало. До середини першої половини зустрічі підопічні Кучера вели 2:0. Проте «завдяки» власним помилкам дніпряни дозволили супернику не лише скоротити відставання у рахунку, а й відновити рівновагу. Проте «Дніпро-1» таки зумів вирвати перемогу. На третій компенсованій до основного часу другого тайму хвилині відзначився Когут, який вийшов на заміну на 80-й хвилині гри.


Фото - СК Дніпро-1

Нічия туру

І знову здрастуйте! Після призначення головним тренером «Олександрії» Руслана Ротаня, команда під його керівництвом провела вісім поєдинків в УПЛ. І у семи з них було зафіксовано нічийні результати. Швидше за все, із боротьби за топ-4 олександрійці вже остаточно вийшли. Чи потрібно було міняти шило на мило?

Символічна збірна туру: Бандура - Мірошниченко, Сирота, Матвієнко - Степаненко, Бражко, Андрієвський - Беніто, Когут, Р.Русин - Алефіренко.

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:51 8

Жоан Лапорта був розлючений

Коментарі