Валеф здорово начудив. Дніпро-1 насилу обіграв Рух

Команда Віталія Пономарьова була близька до того, щоб засмутити фаворита матчу

Головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер після поразки 1:2 від «Зорі» у попередньому турі прибрав зі стартового складу команди голкіпера Рибака, а також поміняв флангових захисників - Каплієнка та Євгена Пасіча. Поява на крилах оборони Назаренка та Адамюка нічого поганого дніпровській команді не принесла, а ось повернення до старту бразильського голкіпера Валефа ледь не стало доленосним для результату гри з «Рухом».

Наставник «Руху» Віталій Пономарьов, своєю чергою, після матчу з «Динамо» (1:1) також замінив крайніх захисників - Ляха та Романа. Ліворуч на брівці розташувався Мисик, а праворуч - Кітела. У центрі поля замість Підгурського гру з перших хвилин розпочав Едсон, а по флангах в атаці позиції посіли Рунич (зліва) та Альваренга (справа).

Гра одразу ж пішла під диктовку гравців «Дніпра-1». Вони встановили контроль над м'ячем і почали розхитувати оборону «Руху». Явний пролом у захисній лінії львівської команди оголився швидко - праворуч на фланзі себе непереконливо почував Кітела. Втім, вже на 9-й хвилині підопічні Кучера повели у рахунку без прямої участі Кітели. Сарапій став автором першого у матчі гола внаслідок розіграшу кутового. Його перший удар головою парирував Паньків, а добивання страж воріт «Руху» зупинив вже за лінією воріт, що не залишилося без уваги з боку арбітра - він гол зарахував. 1:0.

Невдовзі після пропущеного «Рухом» голу Кітела награв на попередження, а на 28-й хвилині привіз своїй команді 11-метровий. У штрафному майданчику він від безсилля збив Рубчинського. З 11-метрової Довбик не схибив. 2:0 - перевага у «Дніпра-1» стала комфортною і жодних проблем надалі команді вона вже не віщувала.

Однак після другого в матчі голу дніпряни чомусь взяли вельми солідну паузу та віддали ініціативу гостям. Такий ухилн у грі подіяв вкрай негативно на бразильського голкіпера «Дніпра-1» Валефа. Втім, на 33-й хвилині він зробив усе можливе, щоб парирувати сильний удар у виконанні Таллеса, але м'яч усе ж таки досягнув мети. 2:1.

А за п'ять хвилин після цього Валеф став співавтором другого у грі голу «Руха». Він провально пішов вперед на перехоплення дальньої діагоналі з глибини поля, м'яч перелетів через нього, а далі Климчук холоднокровно вразив уже порожні ворота. 2:2! Інтрига у матчі заново відродилася.

Після відпочинку гравці «Дніпра-1» продовжили володіти ініціативою. Гості зі Львова відповідали їм контрвипадами. При цьому хлопці Пономарьова часом були на порядок небезпечнішими, ніж статичні загрози у виконанні футболістів «Дніпра-1». Загалом, подібна гра нічого позитивного команді Кучера не обіцяла, а загрожувала завершитися очковим недобором. У плани фаворита матчу це явно не входило. Домогтися перелому в грі тренерський штаб дніпровської команди вирішив замінами і вони спрацювали.

Щоправда, «Дніпру-1» здорово допомогло те, що арбітр матчу Дердо додав до основного часу матчу відразу сім хвилин. І на третій компенсованій хвилині дніпряни забили переможний гол. Когут прийняв у штрафному крос від Піхальонка, а другим дотиком точно пробив у ближній кут. 3:2 - «Дніпро-1» вирвав перемогу.

У таблиці УПЛ «Дніпро-1» посідає 2-е місце з 48 очками після 21 матчу. Лідирує «Шахтар», у якого 53 пункти після 22 ігор. У «Руху» 19 очок та 15-та позиція.

Українська Прем'єр-ліга. 22-й тур

«Дніпро-1» - «Рух» - 3:2

Сарапій, 9, Довбик, 28 пенальті, Когут, 90+3 - Таллес, 33, Климчук, 38

Бланко, 15, Піхальонок, 79, Когут, 84 - Кітела, 11, Довгий, 54

«Дніпро-1»: Макс Валеф - Назаренко (Матарріта, 61), Сарапій, Сваток, Адамюк (Хайнер, 80), Бланко (Когут, 80), Бабенко (Танковський, 72), Рубчинський (Пеглоу, 61), Піхальонок, Гуцуляк, Довбик.

«Рух»: Паньків - Кітела (Лях, 46), Дідик, Слюсар, Мисик (Столярчук, 72), Довгий (Підгурський, 61), Едсон (Карабін, 72), Б.Таллес, Альваренга, Руніч (Теслюк, 90), Климчук.

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Стадіон «Авангард» (Ужгород)

ДНІПРО-1 - РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 22:45 5

Наставник національної команди України посідає 19-те місце, лідер – Дідьє Дешам

Коментарі