Кабмін вирішив: федерація втрачає статус національної, якщо зіграє з рф, рб

Бойкот країн-агресорів на рівні збірних країн підтверджений документами

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови «Про затвердження Положення про надання на конкурсних засадах спортивній федерації статусу національної та позбавлення такого статусу». Відтепер передбачена додаткова підстава для позбавлення спортивної федерації статусу національної.

У квітні Міністерство спорту опублікувало наказ, яким забороняло збірним України змагатися на турнірах, де присутні атлети з рф та рб. Одним з його пунктів було вказано моніторинг діяльності всеукраїнських федерацій та позбавлення їх статусу національних у разі участі спортсменів на турнірах з російськими та білоруськими спортсменами.

Змінами у положення Кабінет міністрів України затвердив право позбавляти федерації статусу національних. Кабмін також уточнив преференції, які отримує спортивна федерація у статусі національної.

Постановою передбачається можливість позбавлення всеукраїнської спортивної федерації статусу національної у разі участі спортсменів, що є членами відповідних спортивних федерацій, у міжнародних спортивних змаганнях, в яких беруть участь спортсмени з рф та рб,

Особливістю статусу національна федерація є те, що держава надає окремі повноваження федераціям щодо розвитку виду спорту, проведення офіційних чемпіонатів та інших змагань в Україні та можливість представляти Україну на міжнародній спортивній арені.

Таким чином, у новому варіанті положення Кабміну України вказано три можливості позбавлення федерації статусу національної:

В ефірі телемарафону заступник міністра молоді та спорту Матвій Бідний повідомив, що не розглядається заборона для збірної України з футболу на участь у кваліфікації Євро-2024, в якому бере участь збірна білорусі.

Микола Степанов Джерело: Мінспорту України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 08 жовтня 2024, 15:01 0

Як Лео всіх переграв. Голлівудська історія із закритої гри

Коментарі