Фірмовий рахунок. Колос мінімально обіграв Інгулець у Києві

Футболістам Сергія Ковальця знову не вдалось підтримати належний темп на тлі вдалого початку року

Двадцять перший тур української Прем'єр-ліги організатори змагань вирішили зробити особливим через прийдешнє святкування Великодня. Одразу три матчі в п'ятницю відбувались заради того, аби хоч трохи розвантажити вихідні для наших уболівальників та безпосередньо причетних до футбольних подій, тому одразу після дуже цікавих єврокубкових баталій ми мали можливість поринути в події чергового вікенду національної першості.

Серед іншого, цікавила нас зустріч поміж петровським «Інгульцем» та ковалівським «Колосом», яку вже встигли наректи «сільським» дербі. І воно в рамках другого кола дійсно мало б відбуватись у селі Петровому, проте з неочевидних причин звітну гру перенесли до Києва буквально за добу до її початку, що певним чином нашкодило атмосфері принципового протистояння. А ось що точно залишилось чинним, так це дистанція поміж командами в середині турнірної таблиці, що складала п'ять очок на користь гостей.

Цей матч для команди Сергія Ковальця пішов шкереберть від самого початку - ще до стартового свистка довелось терміново робити заміну в стартовому складі через пошкодження Ченбая, якого з перших хвилин заміняв Кучеренко. Це рішення змістило Смолякова на лівий фланг, але концептуальний задум «козаків» був інакшим, а швидко перебудуватись перед умовами, що змінилися, футболісти з Петрового не зуміли.

Як підсумок, ми отримали посередньої якості футбол у першому таймі, бо «Колос» обрав стриманий варіант тактики й узагалі не поспішав вести наступ на чужі ворота. За спокійного футболу з обох сторін ми майже не бачили підстав для виникнення гольових моментів. Аж раптом, на 41 хвилині кутовий на лівому фланзі від Мякушка Лисенко з ближньої стійки перевів на дальню, а Мілько спрямував м'яч у порожні ворота. Таким чином перший тайм завершився перемогою «колосків» без особливих сподівань для господарів на покращення власного становища.

Ковалець мав щось із цим робити. У підсумку, ми побачили потрійну заміну, яка мала б змінити хід протистояння, а натомість лише трохи пожвавила гру «Інгульця» в центральній лінії. М'яч лише за виключних обставин доходив до володінь Волинця, і, переважно, роботи воротар збірної України не мав. Навіть емоцій боротьби не мали команди після перерви, тож рахунок так і не зазнав змін.

У наступному турі петровський «Інгулець» гратиме вдома проти львівського «Руха», а ковалівський «Колос» прийматиме луганську «Зорю».

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Інгулець» - «Колос» - 0:1

Мілько, 41

Марусич, 90+1 - Кравченко, 62, Велетень, 86

«Інгулець»: Паламарчук - Кучеренко (Одарюк, 46), Смоляков, Поспєлов, Ковальов, Сидоренко (Нагієв, 46) - Клименко, Кухарук (Запорожець, 71), Козиренко (Резепов, 65), Головкін - Кравчук (Марусич, 46).

«Колос»: Волинець - Чорноморець, Чоботенко, Гончаренко, Кравченко - Мілько - Мякушко, Смирний, Оріховський (Болбат, 73), Ільїн (Велетень, 85) - Лисенко (Безбородько, 52, Попов, 84).

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: НТК ім. В. Баннікова (Київ).

Удари (у площину): 6 (1) - 10 (5)
Кутові: 4 - 4.

ІНГУЛЕЦЬ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 22:02 2

Коул оформив 4 голи у першому таймі

Коментарі