Бідний розповів, чи зможе збірна України грати у кваліфікації Євро-2024

Заступник Міністра молоді та спорту України заявив, що рішення прийматиме УАФ

Заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний розповів, чи вплине наказ про заборону делегаціям українських збірних брати участь у змаганнях, до яких допущені представники росії та рілорусі, на участь національної команди України з футболу в кваліфікації Євро-2024:

- Ідеться не лише про росію, а й про білорусь. У 2024 році збірна України з футболу має вирушити на турнір, де заплановано участь білорусі. Що тепер: не поїдуть чи порушать наказ?

- Я хотів би наголосити, що рішення ухвалене таким чином, що рішення про позбавлення федерації статусу національної приймається комісією. В даному випадку воно не спрямоване на те, щоб за формальною ознакою позбавити або покарати будь-кого. Йдеться про те, що в кожному випадку розглядатиметься позиція федерації, як вона відстоюватиме інтереси нашої держави у воєнний час.

Ми з кожної конкретної нагоди розглядатимемо і реагуватимемо окремо. Ми не чекаємо на це, ми багато роботи робимо на випередження, працюємо з міжнародними партнерами, закликаємо, працюємо разом із національними федераціями, які ведуть переговори з міжнародними федераціями щодо недопуску, працюємо з дипломатичним корпусом. Сьогодні є така спекуляція, що ми вмиваємо руки та звільняємо простір для росіян - це зовсім не так.

Те, що спортсмени не братимуть участі у змаганнях - це не означає, що ми туди не поїдемо і не боротимемося за свої права та наголошуватимемо на неприпустимості участі агресора у міжнародних змаганнях. Ми теж опрацьовуємо механізм, як це робитиметься.

- Чи поїдуть наші футболісти на відбір до Євро-2024 чи ні?

- Основне рішення ухвалюватиме федерація - УАФ. Думаю, що ми маємо достатньо часу, щоб вивірити позиції. Я знаю, що вони змагатимуться в різних групах і не перетинатимуться безпосередньо в рамках одного заходу. Будемо дивитись.

- Норму зробили, але чи готові до якихось винятків?

- Я впевнений, що для наших футболістів так само неприпустимо виходити на один майданчик, дивитись у вічі та тиснути руки агресору.

Збірна України з футболу грає у групі С у відборі до Євро-2024. Також у кваліфікації до чемпіонату Європи грає і національна команда білорусі.

Данііл Агарков Джерело: Суспільне | Новини
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 16:13 2

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

Коментарі