Несподівано знадобився характер. Шахтар ледь устиг дотиснути Львів

Команда Ігора Йовічевіча виконала понад 25 ударів по воротах, але вражала їх і за власною спиною

Своєчасно виконані справи є запорукою комфортного відпочинку в майбутньому. Однак не завжди обставини складаються таким чином, що футбольні клуби за ходом чергового сезону встигають проводити свої поєдинки в заздалегідь заплановані терміни. Восени минулого року така ситуація виникла й у донецького «Шахтаря». Команда Ігора Йовічевіча була дуже заклопотана участю в Лізі чемпіонів УЄФА, тож зробила запит на перенесення свого гостьового матчу проти «Львова» в рамках шостого туру національної першості колись на потім.

Зрештою, сталось так, що на це «потім» довелось чекати аж до наступного року, і допоки найвідоміші європейські клуби завершували підготовку до чвертьфінальних матчів міжнародних змагань, український футбол посеред дня намагався привернути до себе якнайбільшу увагу. І хоча це був лише матч поміж останньою та першою командами чемпіонату відповідно, але турнірну вагу його підсумкового результату було важко недооцінити.

Через відсутність дискваліфікованого Валерія Бондаря Йовічевічу довелось застосовувати нетипову пару шульг у центрі захисту власної команди, тоді як Топалов розташувався ліворуч у захисті, а над ним в атаці точно ніхто не очікував побачити Тотовицького, для якого це був лише третій матч у стартовому складі за багаторічне перебування в системі «Шахтаря». «Гірники» в оновленій формації почували себе не дуже комфортно, що в підсумку давало про себе знати за якістю атак із їхнього боку.

Фактично, у першому таймі ще потрібно було пошукати дійсно гольовий момент у виконанні футболістів Йовічевіча, тоді як суперники обрали варіант із глибоким розташуванням біля власних воріт та спробами виходів до контратак. Різкий наступ у «Львова» вдався належним чином лише одного разу - під завісу першого тайму Бугай завершував атаку пострілом із лівого флангу штрафного, але Матвієнко із загрозливим рикошетом для власних воріт його спробу зміг заблокувати.

Для гостей головною подією першої половини гри в підсумку став момент із травмою Дмитра Криськіва. Жахливий епізод із фолом Грисьо на лівому фланзі захистом завершився ношами для молодої зірки «гірників», а вже за межами поля кількість гравців і тренерів із лави для запасних вказувала нам на те, що наслідки травми можуть бути дуже важкими. Очеретько вийшов на поле замість партнера по команді, проте нічим особливим не запам'ятався й у підсумку стосовно нього здійснили зворотну заміну.

А тим часом на годиннику арбітра вже повним ходом тривав другий тайм, на початку якого «Шахтар» намагався атакувати чужі ворота з акцентованими ударами, чого не було помітно до перерви, проте стартові спроби Судакова та Тотовицького успіху не мали. «Львів» намагався витримувати темп, який диктували йому опоненти, і навіть провадив власні атакувальні дії. Ба більше - вони ще й виявились результативними, коли на 56 хвилині подачу з правого флангу від Богунова головою у власні ворота необачно зрізав Гочолеішвілі.

Шокуючий момент для «гірників» мав місце в тому епізоді, проте завдання на матч для футболістів Йовічевіча змін не зазнало - потрібно було перемагати за будь-яку ціну. Цим донеччани почали займатись одразу після пропущеного, і вже за п'ять хвилин відновили рахунок за допомоги рикошету від Грисьо, що супроводжував дальній постріл Судакова з лівого флангу та повністю відіграв воротаря на лінії воріт.

А ось далі потрібно було вже вигадувати засоби, якими можна було б подолати захист суперників. Тут знадобились і дальні постріли від Ракіцького та Судакова, акробатичні стрибки Келсі, що вийшов рятувати цю гру, потужний корпус Траоре в боротьбі, кмітливість Степаненка та багато чого іншого. Проте м'яч уперто не хотів іти у ворота Юрчука. Але зрештою він там опинився вже на останніх секундах компенсованого часу, коли Ракіцький подав із лівого флангу, Сікан скинув на Келсі поближче до воріт, а венесуелець закрив гру ударом у дальній кут. Питання залишалось лише одне - чому його не було на полі з перших хвилин?

Уже 16 квітня ці дві команди зіграють поміж собою знову, але вже в рамках 21 туру УПЛ, і господарем «Арени Львів» буде донецький «Шахтар».

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Львів» - «Шахтар» - 1:2

Гочолеішвілі, 56 (авт.) - Судаков. 61, Келсі, 90+5

Степаненко, 63, Матвієнко, 66

«Львів»: Юрчук - Кузик, Дитятьєв, Ґабріель, Грисьо - Алібеков (Никитюк, 84) - Свржняк (Мишенко, 67), Бєляєв, Мильченко - Богунов, Бугай (Сасовський, 78).

«Шахтар»: Трубін - Топалов, Ракіцький, Матвієнко, Гочолеішвілі - Степаненко - Криськів (Очеретько, 27, Келсі, 71), Тотовицький (Борячук, 83), Бондаренко, Судаков - Траоре (Сікан, 82).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 13 (2) - 25 (11)
Кутові: 3 - 16
Офсайди: 0 - 1.

ЛЬВІВ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 23:06 1

Марко Брешіаніні не зміг дограти поєдинок Серії А проти «Болоньї», залишивши поле через пошкодження

Коментарі