Вилучення замість голів. Рух та Верес із двома червоними розійшлись миром

Аутсайдери УПЛ продовжили перебувати в підвалинах турнірної таблиці

Порівняно з минулим туром головний тренер «Руха» Віталій Пономарьов зробив декілька змін у стартовому складі своїх підопічних. Замість Таллеса і Едсона на поле вийшли Слюсар та Мисик. Тренерський штаб «Вереса» після поразки від «Кривбаса» також зробив кадрові ротації: замість Кучерова та дискваліфікованого Владислава Шарая в гру вступили Лебеденко та Блізніченко.

Обидві команди активно розпочали західне дербі. На початку гри капітан «Руха» Довгий пробив вище воріт гостей. У свою чергу рівняни відповіли небезпечним ударом головою Станіслава Шарая, але м'яч також пролетів над рамкою воріт. Команди швидко переходили від оборони до атаки і вже момент виник біля воріт «Вереса». Після передачі Соломона пробивав у ціль Мисик, але капітан рівнян Когут зіграв надійно.

Темп гри поступово знизився, причому ігрових зіткнень було багато з боку обох суперників, на відміну від небезпечних моментів. Удар головою Довгого прийшовся вище воріт, а під кінець тайму гості могли відкрити рахунок. Блізніченко вивів на ударну позицію Шарая, який пробивав низом, але досвідчений Паньків ліквідував загрозу.

На початку другого тайму мав нагоду відкрити рахунок у грі Руніч, який замінив Карабіна. Після пасу Слюсара «джокер» рухівців вийшов на ударну позицію, але Василь пробив впритул з ближньою штангою. Гравці «Вереса» виконали декілька штрафних ударів, але захисники «Руха» встигали випереджати своїх суперників.

Напруга у битві турнірних сусідів зростала й арбітру Дмитру Бондаренку довелося виймати з кишені червону картку. Після двох попереджень залишив поле Лебеденко, для якого це було перше вилучення в УПЛ - у 20-й грі. Маючи чисельну перевагу, господарі поля ще більше активізувалися, а гості відійшли на свою половину поля і вдало руйнували атаки суперників.

Активно діяв на вістрі атаки Климчук, який після передачі Соломона теж мав свій момент, але влучив у воротаря. Згодом після передачі Притули та удару Довгого у штрафному гостей виникла метушня, яка так і не завершилася взяттям воріт. У компенсований час був вилучений із поля й Едсон - у 3-й грі в УПЛ.

У підсумку «Рух» завершив дві клубні антирекордні серії: програшну, яка тривала 3 гри та пропускну з 10-ти ігор - 15 голів. Натомість безгольовий серіал рухівців збільшився до 374-х хвилин. «Верес» не перемагає в чемпіонаті впродовж 9-ти ігор: 2 нічиї та 7 поразок. Натомість завершилася пропускна клубна рекордна серія «Вереса», яка з 30 вересня минулого року тривала 15 ігор (25 голів) і розпочалася саме у грі з «Рухом».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Рух» - «Верес» - 0:0

Карабін, 2, Слюбик, 60, Руніч, 69 - Лебеденко, 64

Едсон, 90+2 (грубий фол) - Лебеденко, 71 (друге попередження)

«Рух»: Паньків - Лях, Дідик, Слюбик, Роман - Довгий, Слюсар (Притула, 68) - Соломон-Отабор, Мисик (Едсон, 58), Климчук - Карабін (Руніч, 46).

«Верес»: Когут - Лебеденко, Вовченко, Курко, Гагун - Кльоц - Г. Пасіч, С. Шарай, Дахновський, Блізніченко - Гайдучик (М. Шестаков, 83).

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 11 (4) - 7 (2)
Кутові: 2 - 2
Офсайди: 2 - 0.

РУХ - ВЕРЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Юрій Назаркевич Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 17 травня 2024, 00:36 9

Іга побореться з Аріною Соболенко, яка в 1/2 фіналу здолала Даніель Коллінс

Коментарі