Марта КОСТЮК: «Ранок починається з перевірки, чи не вбили когось із рідних»

Друга ракетка України прокоментувала результат зустрічі із представниками WTA

Минулого тижня відбулася зустріч між українськими тенісистками та керівництвом WTA.

На онлайн конференції були присутні Марта Костюк, Леся Цуренко та Еліна Світоліна, а від WTA: Стів Саймон, Ванесса Вебб, Аня Врег, Крісті Ан, Брендон Бурк та Слоан Стівенс.

Головне питання зустрічі - порушення прав українців та бездіяльність WTA щодо пропаганди та підтримки військової агресії проти України в Турі.

Марта Костюк прокоментувала результат цієї зустрічі:

«Під час зустрічі я була у Києві. На моїй Батьківщині триває війна, і допомагати цим часом надзвичайно важливо. Я їхала в автомобілі і уважно слухала все, що відбувалося на зустрічі і раптом увімкнулась повітряна тривога (на Київ летіли безпілотні апарати), коли дійшла моя черга говорити...

Я поставила просте запитання - чи ми (українки) в рівних умовах щодо росіянок і білорусок? Ми навіть не можемо хоча б один день просто бути у безпеці вдома. Тренувальні бази розбомблені. Країну щодня бомбять. Ми не маємо транспортного сполучення з іншими країнами. Щоранку починається з перевірки чи не вбили когось із рідних чи знайомих. Ментально ми перебуваємо у постійному стресі. А в конкретний момент, коли я ставила питання, я була у смертельній небезпеці.

І в цих умовах ми маємо змагатися з представниками країн-агресорів, тому що WTA вирішив їх не усувати. Українці перебувають у таких умовах через діяльність росії та білорусі. Тобто ці країни своїми діями свідомо створили перевагу для своїх гравців щодо нас.

На моє запитання ніхто не відповів... Я повторила його ще раз і ще раз... Поки ми не почули відповіді від Слоан Стівенс. Вона сказала, що не зовсім розуміє, що саме я маю на увазі, говорячи про рівні умови, але Рада гравців готова допомагати українцям і вони хотіли б знати, що можна для нас зробити.

Я хочу зазначити, що спілкування із представниками Ради гравців відбулося вперше з початку війни. До цієї розмови нікого не цікавило чим можна і потрібно допомогти українцям, які страждають через війну».

Данііл Агарков Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 12:12 0

Екссуперник українського боксера поділився думками про бій