МЕРКУШИНА: «Українським тренерам часто просто не давали розкритися»

Анастасія Меркушина – про тренерський штаб

Біатлоністка збірної України Анастасія Меркушина поділилась думкою щодо призначення в збірну українського тренерського штабу.

«Як зазначала пресслужба федерації, буде український склад. Для мене це, мабуть, найважливіше, тому що, якщо є контакт між спортсменом та тренером, завжди є результат. Якщо є контакт, є робота, є довіра, результат завжди буде вищий, ніж коли немає контакту, яким би суперкрутим тренер не був. Яким би класним спортсмен або тренер не був. Спортсмен та тренер мають зійтись.

У випадку українських тренерів - вони знають нас з дитинства, знають усі наші особливості, всі примхи наших організмів. Тому я довіряю на 100 відсотків українським тренерам, вірю в них, в те, що вони класні, сильні та добре на цьому розуміються. На жаль, була така політика, що їм часто просто не давали розкритись, а зараз їх підтримують.

Зараз є політика нагородження тренерів у першу чергу і це дуже приємно, що відзначають не тільки спортсменів. Слідкуючи за новинами та соціальними мережами, я все частіше бачу біля прізвища спортсмена прізвище його тренера. Для мене, як для доньки тренера, це дуже важливо, тому що я знаю, що таке тренерська праця, тренерський шлях, як це - не спати ночами, переживати за спортсмена, бути йому батьком, мамою, просто переживати за все, що стається в житті цього спортсмена», - сказала Меркушина.

Денис Шаховець Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24