Сокіл – чемпіон України. Команда дотиснула Кременчук у другому овертаймі

Чемпіонат України завершився вкрай напруженим матчем

Відбувся п'ятий і останній матч фінальної серії чемпіонату України з хокею між «Кременчуком» та «Соколом».

У серії до трьох перемог була нічия 2:2, тож доля титулу вирішувалася у цій зустрічі. Переможцем став «Сокіл», який єдину і переможну шайбу закинув у другому овертаймі.

У стартовому періоді трохи краще виглядав «Кременчук», який мав кілька хороших моментів, але не використав помилки суперника. У другій 20-хвилинці варто відзначити невдалу гру «Сокола» у більшості, зокрема кияни не реалізували більше хвилини у форматі 5 на 3, а також дві прості чисельні переваги.

Кумедний момент відбувся наприкінці другого періоду, коли гравці «Сокола» після сирени, яка відправляла команди на перерву, заявили, що сирена поспішила і залишається дограти три секунди. Судді погодилися, а кияни, вигравши вкидання у зоні суперника, встигли виконати кидок та відправити шайбу у ворота! Після цього арбітри змушені були ще раз дивитися момент, щоб зрозуміти, чи встиг «Сокіл» закинути за ці три секунди.

Зрештою, судді не зарахували гол.

У середині третього періоду «Сокіл» отримав більшість і мало не пропустив. «Кременчук» оформив контратаку та заробив буліт, який господарі не реалізували. Після цього «Кременчук» у меншості ще раз втік у контратаку, але при виході віч-на-віч сильнішим був воротар «Сокола».

Далі «Сокіл» через небезпечну гру суперника отримав більшість на 4 хвилини, але знову не досяг успіху. Дуже великі проблеми у киян з чисельною перевагою. Завершення періоду пройшло вже з більшістю для «Кременчука», але й тут хокеїсти не були успішними у розіграші зайвого. Підсумок - овертайм.

Перший овертайм суперники провели акуратно і вже не вилучалися, однак моментів було не дуже багато. Більш-менш рівний хокей без голів призвів до того, що команди змушені вийти на другий овертайм.

А коли справа йшла до третього овертайму, «Сокіл» все ж здобув перемогу! На добиванні вдало зіграв наддосвідчений Сергій Бабинець. «Сокіл» став чемпіоном України.

Чемпіонат України з хокею. Фінал

Кременчук - Сокіл 0:1 (у другому овертаймі) (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)

Шайби: у другому овертаймі 16:19 Бабинець (Чердак) - 0:1

Воротарі: Кучер - Дьяченко

Сокіл виграв серію 3:2

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 18:24 24

Хавбек «Шахтаря» може продовжити кар'єру в АПЛ

Коментарі