ОФІЦІЙНО: Тенісисти з рф і рб зможуть зіграти на Вімблдоні-2023

Організатори трав'яного турніру Grand Slam оголосили своє рішення

Організатори Вімблдона повідомили про те, що цього року тенісисти з рф і рб зможуть зіграти на трав'яному турнірі Grand Slam.

«Ми маємо намір приймати заявки від російських і білоруських гравців за умови, що вони виступають як «нейтральні» спортсмени і дотримуються відповідних умов. Вони забороняють вираження підтримки вторгнення рф в Україну в різних формах і забороняють участь гравцям, які отримують фінансування від російської та/або білоруської держави (включаючи спонсорство з боку компаній, які перебувають під керуванням або контролем цих держав)», - сказано у заяві.

Повідомляють, що умови були ретельно розроблені на основі конструктивного діалогу між урядом Великої Британії, Асоціацією лаун-тенісу (LTA) та міжнародними тенісними організаціями.

Російські та білоруські гравці, а також їхні команди повинні будуть підписати «декларацію про нейтралітет», яка контролюватиметься і забезпечуватиметься турами.

«Ми вважаємо, що, враховуючи всі фактори, це найбільш відповідні заходи для Вімблдону цього року. Якщо обставини суттєво зміняться з цього моменту до початку чемпіонату, ми розглянемо та відреагуємо відповідним чином», - заявив голова Всеанглійського клубу Ян Х'юїтт.

Минулого року британці не пустили на свої турніри спортсменів з рф і рб, за що чоловічий та жіночий тури позбавили Вімблдон рейтингових очок і пригрозили позбавити ліцензії турніри в Англії, якщо заборону не скасують. Також LTA була оштрафована на 1,5 мільйонів фунтів.

Вімблдон-2023 відбудеться з 3 по 16 липня.

Володимир Клепач Джерело: Wimbledon
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 16:13 0

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

Коментарі