Томас БАХ: «Ми знайшли золоту середину. І в Україні, і в рф незадоволені»

Рішення щодо участі рф та рб буде прийнято за рік до старту Олімпіади 2024

Президент МОК Томас Бах на прес-конференції у Лозанні прокоментував реакцію на рішення повернути росіян та білорусів у великий спорт під нейтральним прапором:

«Ми бачимо реакцію росії. В ОКР навіть до публікації рекомендацій уже називали МОК агентами США. Українські представники назвали рекомендації неприйнятними, а також звинувачували у тому, що МОК на боці росії.

МОК рішуче засудив вторгнення на самому початку. І з самого початку ми продемонстрували нашу сильну солідарність із українськими спортсменами та олімпійською спільнотою. І ми це робитимемо і далі.

Обидві сторони цього протистояння незадоволені рекомендаціями. З іншого боку, це може означати, що ми знайшли золоту середину, від якої ми всі можемо рухатися вперед, щоб зробити внесок у взаєморозуміння та світ через спорт.

Рішення щодо участі спортсменів з паспортами росії та білорусі буде ухвалено за рік до старту Олімпіади. Ми моніторитимемо впровадження наших рекомендацій. Ми знаємо, що це комплексне питання.

Дуже раді, що сьогодні Асоціація літніх олімпійських міжнародних федерацій (ASOIF) підтвердила, що вони готові допомагати та координувати свою роботу з міжнародними спортивними федераціями, щоб це сталося гармонійно.

Ми дізнаємося про думку всіх зацікавлених сторін, чи повністю дотримується дух наших рекомендацій. І як тільки у нас буде чітка картина того, що відбувається, ми ухвалимо рішення.

Ми отримали лист, підписаний президентами всіх п'яти континентальних асоціацій, які представляють усі 206 НОК. У ньому вітаються рекомендації МОК щодо захисту автономії спорту. Це підтверджує, що міжнародний спорт приймає спортсменів із усіх країн.

Комісії спортсменів з Азії та Африки також вітають рекомендації. Деякі асоціації хочуть, щоб ми пішли ще далі, дозволивши спортсменам із російськими та білоруськими паспортами використати їхні національні прапори та гімни».

Микола Степанюк Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:01 30

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

Коментарі