ГУТЦАЙТ: «У російських пабликах вважають, що це ганебне рішення МОК»

Глава НОК України прокоментував рекомендацію МОК повернути рф в спорт

Президент НОК України, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт прокоментував рекомендацію МОК спортивним федераціям повернути у змагання російських та білоруських спортсменів.

«Ми стояли на тому, щоб їх не було. Цілий рік, під час війни, коли з грудня МОК та Томас Бах розпочали дискусію про повернення російських та білоруських спортсменів. Ми робили, закликали, я зустрічався, писали, ми маємо дипломатичну роботу, завдяки всім - і президенту, і міністру закордонних справ, і всім моїм колегам. Ви бачили, скільки спортсменів виступали проти. Федерації співпрацювали зі своїми федераціями. Тому що треба зрозуміти - нині на рівні міжнародних федерацій будуть приймати окремі рішення.

Вже є федерації, які допустили росіян та білорусів - фехтування, бокс. Там керівники федерацій - росіяни. І є федерація легкої атлетики, де є людина із Великобританії Себастьян Коу, яка вже ухвалила рішення не допускати російських та білоруських спортсменів. Є федерація хокею, федерація керлінгу.

Вчора виступав Бах, він сказав, що рішення буде від федерацій. Але рішення будуть за певними критеріями, за якими мають допускати чи не допускати тих чи інших спортсменів. Тому рішення для нас таке, як було - неприпустимо. Але це є. Нам треба працювати далі, рухатися, щоб усі наші федерації зверталися до своїх міжнародних федерацій, писали. І конкретні умови, де є військовослужбовці чи правоохоронці.

За цими критеріями вже треба працювати, вони є. Далі рухатимемося, щоб їх не допустили до Олімпійських ігор. Президент Бах чітко наголосив: якщо росіяни пройдуть кваліфікацію Олімпійських ігор - це ще не вирішальне значення, щоб їхати на Олімпіаду. Окреме рішення прийматимуть щодо Олімпійських ігор.

Тому нам надалі потрібно працювати за цими критеріями. Далі писати, звертатися до федерацій, до Баха, де ми знатимемо правду. Тому що ми вже бачили, що Поздняков (глава Олімпійського комітету росії) сказав, що це дуже ганебне рішення щодо росіян, що команди взагалі не допускають, військовослужбовців. Тобто у них уже в пабліках йдеться, що це ганебне рішення, вони теж звертатимуться.

Але ми бачимо, що вони незадоволені. Ми незадоволені тим, що їх допустили. А вони незадоволені - реально жорсткі критерії відбору росіян до змагань. Тому все не закінчено, нам треба рухатися та робити свою справу».

Микола Степанюк Джерело: ТСН
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі