Тренер жіночої збірної України: «Ставимо максимальні завдання»

Євген Аліпов назвав коло претендентів на перемогу у жіночому чемпіонаті світу

Жіноча збірна України вирушає на свій головний турнір року - чемпіонат світу до Брашова. Перед від'їздом на ЧС-2023 (3-9 квітня), якому передуватимуть тижневі навчально-тренувальні збори в Румунії, головний тренер українок Євген Аліпов оголосив склад на тренінг-кемп і назвав коло претендентів на перемогу у третьому дивізіоні світового форуму.

«У рамках підготовки до чемпіонату світу у жіночої збірної України запланований тижневий збір у Брашові з 27 березня, - сказав офіційному сайту ФХУ Євген Аліпов. - У Румунії почнемо з дворазових тренувань на день, а ближче до початку турніру знизимо навантаження. На збори відправляються 22 хокеїстки, а в заявку на турнір потрапить 18 польових гравчинь та 2 воротаря.

На ЧС-2023 ставитимемо перед командою максимальні завдання - боротися за перше місце! Серед основних наших конкурентів за «золото» мені бачаться дві команди: збірна Литви, яка сильно додала останнім часом і залучила до складу низку гравців високого рівня, а також команда Румунії, у складі якої є хокеїстки, здатні самостійно вирішити результат матчу».

Нагадаємо, що суперниками збірної України на ЧС-2023 у дивізіоні 3А (Брашов, 3-9 квітня) будуть команди Литви, Румунії, Естонії, Гонконґу та Болгарії.

Склад жіночої збірної України

Воротарі: Юліана Вільгань («Айс Дрім Кошице», Словаччина), Вікторія Ткаченко («Мартін», Словаччина), Анна Харківська (L&L, Латвія).
Оборонці: Софія Гутор, Домініка Лопатіна, Дарина Рожок (всі - «Михайловце», Словаччина), Олександра Машкіна («Амбрі-Піотта», Швейцарія), Ірина Ратушна (L&L, Латвія), Тетяна Кириченко, Марина Криворучко (обидві - без клубу).
Нападники: Елізабет Аліпова, Елен Аліпова, Поліна Телегіна, Дар'я Цимиренко (всі - «Амбрі-Піотта», Швейцарія), Юлія Добровольська, Ганна Лесь, Вікторія Ценова (усі - без клубу), Христина Загрекова («Хаммарбю», Швеція), Варвара Ізмайлова («Інгольдштад», Німеччина), Ангеліна Майфельд («ACS Fox Hockey», Румунія), Антоніна Роганова («Аоста Гладіаторс», Італія), Аліна Солдатова («Шторм»).

В'ячеслав Волков Джерело: ФХУ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 23:38 0

Кріштіану оформив дубль за «Аль-Наср» у ворота «Аль-Халіджа»