НАГОРНЯК: «Найбільше я хвилююся за першу гру проти Люксембурга»

Головний тренер збірної України U-19 – про майбутні матчі елітного раунду відбору Євро-2023

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2004 року народження) Сергій Нагорняк розповів, як команда готуватиметься до елітного раунду відбору Євро-2023 (U-19).

- Сергію Миколайовичу, який вигляд мають плани підготовки вашої збірної до еліт-раунду відбору чемпіонату Європи?
- 19 березня ми вирушаємо з Києва в неповному складі, інших футболістів підбиратимемо дорогою, хтось дістанеться місця самостійно. 20-го числа вранці з Будапешта ми вилетимо до Іспанії. 21-го - передігрове тренування, а наступного дня - старт в еліт-раунді. На підготовку до турніру часу немає взагалі, тому знову виходитимемо з тієї ситуації, в якій перебуваємо. Проте для мене найприкріше - травми деяких виконавців.

- Хто саме не зможе допомогти?

- Насамперед це Єгор Ярмолюк. А також Євген Пастух та Олег Федор.

- У списку є нове ім'я, Микита Александров…

- Ми маємо проблему з нападниками. По суті, є лише Ігор Горбач. Даніель Ківінда тільки-но приступив до тренувань після складної травми, тому зараз говорити про нього, як про потенційного кандидата до збірної, не варто. Хоч як я шукав, але відповідних кандидатур не було навіть серед молодшого віку. Мені порадили подивитися на Микиту Александрова, якого я пам'ятав ще з «Динамо». Із початком війни він поїхав до Іспанії й зараз виступає за «Рівас Мадрид». Побачимо, що являє собою цей виконавець.

- Познайомилися з майбутніми суперниками по групі?

- Люксембург вийшов у еліт-раунд, а це багато про що говорить, Данія завжди була непоступливим опонентом, а Іспанію й представляти не потрібно. Порівнюючи її склад у кваліфікації Євро й зараз у товариських матчах, можна сказати, що в іспанців п'ять збірних цього віку, настільки великий вибір у їхнього головного тренера.

- Проте у збірної України завдання максимальні?

- Безперечно. Іншого не дано. Так, обставини проти нас, але я вірю у свою команду. Найбільше я хвилююся за першу гру, проти Люксембурга, оскільки невідомо, як наші футболісти перенесуть таку тривалу дорогу.

Додамо, що в еліт-раунді 28 учасників поведуть боротьбу за путівки до фінальної стадії, матчі якої відбудуться в період із 3-го до 16 липня поточного року на Мальті. Туди потраплять переможці семи груп.

На цій стадії відбору в березні виступатимуть 27 команд, що пройшли перший етап, і португальці, які отримали пряму перепустку до еліт-раунду як лідери рейтингу відповідного віку.

Склад юнацької збірної України U-19

Воротарі: Юрій-Володимир Герета («Рух» Львів), Денис Барченко («Шахтар» Донецьк).

Захисники: Андрій Булеза («Минай»), Олександр Роспутько («Шахтар» Донецьк), Артем Бенедюк («Динамо» Київ), Віталій Холод, Богдан Слюбик, Андрій Кітела (усі - «Рух» Львів), Данило Удод («Аль-Айн», ОАЕ).

Півзахисники: Іван Лосенко, Олег Пушкарьов, Олександр Ющенко, Антон Глущенко (усі - «Шахтар» Донецьк), Антон Царенко («Динамо» Київ), Кирило Сігеєв («Олександрія»), Дмитро Черниш («Ворскла» Полтава), Іван Варфоломєєв («Слован», Чехія), Володимир Харабара («Нюрнберг», Німеччина).

Нападники: Ігор Горбач («Динамо» Киів), Микита Александров («Рівас Мадрид», Іспанія).

Календар еліт-раунду відбору Євро-2023 (U-19) у групі 3

22.03.2023

Данія - Іспанія (18.00)
Україна - Люксембург (21.00)

25.03.2023

Україна - Данія (17.00)
Іспанія - Люксембург (19.00)

28.03.2023

Іспанія - Україна (19.00)
Люксембург - Данія (19.00)

Час початку матчів - київський.

Володимир Клепач Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 23:57 53

Безславний виліт від підопічних Луїса Енірке, які ледь не зламали карка чужих воріт