Шахтар – Рух. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Після вильоту з Ліги Європи гірникам тепер треба повністю зосередитись на Прем'єр-Лізі

Поразка з великим рахунком «Шахтаря» від «Феєнорда» минулого четверга поставила крапку на виступі команди в нинішньому євросезоні. Натомість тепер підопічні Ігора Йовічевіча можуть повністю сконцентруватися на матчах чемпіонату України. Тим паче, що тут боротьба за золоті медалі у повному розпалі і очки в іграх із такими командами, як «Рух», гірникам не можна втрачати.

Шахтар

Під керівництвом хорватського наставника «Шахтар» ще жодного разу не потрапляв у таку ситуацію. Його футболісти цього сезону вигравали 6:1 та 7:0 у Прем'єр-Лізі і навіть 4:1 у Лізі чемпіонів. Але щоб бути розгромленими 1:7 взагалі без варіантів такого ще не траплялося.

Втім, була одна схожа ситуація, коли все у тій же Лізі чемпіонів в заключному матчі групового етапу гірники 2 листопада поступилися «Лейпцигу» 0:4. Тоді гра вирішувала: чи залишиться команда в тому ж турнірі чи перейде до Ліги Європи? «Шахтар», звичайно, засмутився, але в єврокубках таки залишився. Зараз же відбувся виліт.

Чому ми згадали про ту невдачу? Справа в тому, що в листопаді минулого року підопічні Ігора Йовічевича завершили першу половину чемпіонату України двома матчами із «Зорею» та «Дніпром-1», у яких набрали лише 1 очко. Цілком можливо, що в той період далася взнаки втома від великої кількості матчів і не найкращий психологічний стан гравців після поразки з великим рахунком в Лізі чемпіонів. Як зараз вплине на команду дуже болюче фіаско від «Феєнорда», ми поки не знаємо.

До того ж, у «Шахтаря» вже є втрати. Навряд чи з «Рухом» зіграють Юхим Конопля та Олександр Зубков, які отримали травми у грі з нідерландцями. А ще вибув на невизначений час нещодавній новачок клубу голкіпер Дмитро Різник. Його б допомога в ротації з Анатолієм Трубіним зараз була б якраз до речі.

Рух

Львівська команда перед цим туром посідала 12 місце в турнірній таблиці і знаходилася лише за два очки від передостанньої позиції, тобто зони вильоту з Прем'єр-Ліги. Тому і для «Руху» зараз кожне набране очко дуже цінне. Навіть у грі з лідером чемпіонату. А те, що львів'яни здатні грати, як мінімум на рівних з тими клубами, що знаходяться значно вище них у турнірній таблиці, вони вже доводили неодноразово.

Навіщо далеко ходити. У першому колі підопічні Леоніда Кучука обіграли «Зорю» 3:1 та зіграли внічию з «Олександрією» 1:1. А ще «Рух» поступився «Дніпру-1» 2:3, причому пропустив у свої ворота лише на п'ятій компенсованій хвилині до другого тайму. Та й із «Шахтарем» до 78-ї хвилини на табло горіли цифри 0:0, поки Конопля не забив переможний гол. Тож, як бачимо, із провідними українськими командами львівські футболісти борються непогано.

Звичайно ж, проблемою для «Руху» у грі з «Шахтарем» буде відсутність через дискваліфікацію одного з основних захисників Романа Дідика. Він провів у нинішньому сезоні 13 матчів і 12 із них у стартовому складі. А, скоріш за все, на оборону львів'ян у майбутньому матчі припаде значне навантаження.

Статистика матчів

У чемпіонаті України на рівні Прем'єр-Ліги суперники зустрічалися 4 рази. Тричі перемагав «Шахтар» із загальним рахунком 6:1 і одного разу була зафіксована нічия. До речі, розійшлися миром команди у Львові у вересні 2020 року в своєму прем'єрному поєдинку одна з одною. І хоча з того часу минуло не так багато часу, їх склади помітно змінилися, особливо у «Руху». Адже лише Мисик має можливість знову зіграти проти гірників у футболці львівського клубу. У «Шахтаря» таких гравців шестеро.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Ракицький, Матвієнко, Тейлор, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Петряк, Келсі, Траоре

«Рух»: Паньків, Слюбик, Лях, Веремієнко, Довгий, Роман, Слюсар, Альваренга, Мисик, Соломон, Таллес

Прогноз на протистояння:

Звичайно ж, фаворитом цього матчу буде «Шахтар». І хоча львів'яни чинитимуть йому серйозний опір, гірники прагнутимуть реабілітуватися за поразку з великим рахунком у Лізі Європи. Тож поставимо на перемогу гірників 2:1.

19 березня, неділя

«Шахтар» - «Рух»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 15:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports+»
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
ШАХТАР - РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 17:28 101

Команда впевнено лідирує у чемпіонаті

Коментарі