Прощавай, Ліга Європи. Феєнорд знищив Шахтар

В 1/8 фіналу донецька команда пропустила сім голів

Будемо відверті - в першому матчі «Шахтареві» відверто пощастило. І з сейвами Трубіна, і з абсолютно нелогічним голом Ракіцького. Тому поїздка в Роттердам сприймалася з певними побоюваннями, а особливо - на фоні нещодавніх розбірок «гірників» з «Кривбасом» щодо поїздки в Кривий Ріг.

В основі Ігор Йовічевич мав можливість випустити всіх найсильніших. Зіграли і Конопля, і Михайліченко, і Бондар. На лівий фланг півзахисту вийшов Криськів.

Щоправда, ситуацію це не змінило. Господарі при шаленій підтримці рвонули вперед і буквально зім'яли наших. На цьому тлі перепасовка захисників і Трубіна в своєму штрафному виглядала, м'яко кажучи, дивною, недоречною і валідольною.

Getty Images/Global Images Ukraine

Буквально двічі нас пробачили в дебюті - Хіменес поспішив з ударом. Проте відстрочка була ненадовго - Криськів по-дурному обрізався в центрі, того ж Хіменеса блискавично вивели на удар і він ударом з меж штрафного пробив у правий кут воріт. Пізніше Трубін в ході однієї атки двічі врятував, але другий гол відбувся теж швидко - зноу обрізка в середині і тепер вже Кекчю бив здалеку низом. Кут вибрав інший, але результат був той же - 2:0.

Це був нокдаун. А нокаут відбувся дуже швидко. Конопля, блокуючи простріл зліва, навіщось в підкаті підняв високо руки, в які й влучив м'яч. Пенальті, Кекчю, удар в лівий кут, 3:0.

Getty Images/Global Images Ukraine

Шкода, що в футбольних матчах немає можливості викидати білий рушник. Ця опція обов'язково б знадобилася після перерви. Під час неї Йовічеврч зняв з поля невдаху Криськіва і випустив Джурасека, але поміняв шило на мило - хорват вже на 49 хвилині обрізався в центрі (сьогодні всі голи йшли після обрізок в цій зоні), внаслідок чого Ідріссі ударом знову в нижній кут зробив рахунок 4:0.

Десять хвилин матчу пішли на масові заміни від тренерів і звикання нових гравців до подій на полі. Звикли - і все відновилося: «Феєнорд» забивав, «Шахтар» з жахом чекав, скільки ще пропустить. За проміжок з 60 по 67 хвилини «гірники» пропустили ще тричі. Зайве, мабуть, говорити, яка зона провалювалася в цих епізодах. Та й Трубін не рятував - за винятком одного (а-ля Судаков з «Кривбасом»), всі голи влітали у нижні кути. Єдиним моментом у відповідь запам'ятався удар того ж Судакова з такої ж позиції, як він забив на вихідних в Кривому Розі, але тепер влучив у каркас воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

На тижні під час перегляду матчу «Ман Сіті» англійці теж зробили свою справу і кинули грати. Так сталося і сьогодні - двадцять хвилин на полі не було що дивитися. Щоправда, Келсі все ж забив гол престижу і, як хтось написав з користувачів Sport.ua, позбавив «Феєнорд» можливості увійти до клубу «7:0», причому за запрошенням засновників цього клубу.

7:1 - цікаво, що «Шахтар» має зробити на внутрішній арені, яка тільки в нього й залишилася, щоб змити цю ганьбу? Чи вся вина перекладеться на Кривий Ріг?

Ліга Європи 2022/2023. 1/8 фіналу. Матч-відповідь (перший матч 1:1).

«Феєнорд» - «Шахтар» - 7:1.

Хіменес, 9, Кекчю, 24, 38, пен, Ідріссі, 49, 60, Джаханбахш, 65, Даніло, 67 - Келсі, 87.

Бондаренко, 20, Судаков, 81.

«Феєнорд»: Велленройтер - Гертрейда, Траунер, Ганцко, Лопес (Расмуссен, 57) - Віффер, Шиманські (Бульяуде, 57), Кекчю - Джаханбахш, Хіменес (Даніло, 57), Ідріссі (Пайшао, 62).

«Шахтар»: Трубін - Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко (Назарина, 64), Судаков - Зубков, Криськів (Джурасек, 46), Бондаренко (Келсі, 64) - Траоре (Сікан, 54).

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія).

Стадіон: «Де Кейп» (Роттердам, Нідерланди).

ФЕЄНОРД - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 22:35 2

Дивіться відеоогляд матчу 1-го туру чемпіонату Європи 2024 U-17

Коментарі