Перша ракетка рф МЕДВЕДЄВ: «Я за мир у всьому світі. Все, що можу сказати»

Данііл так і не відповів на запитання щодо припинення війни в Україні

Перша ракетка рф Данііл Медведєв (АТР 6) відвідав прес-конференцію після виходу до півфіналу турніру серії АТР 1000 в Індіан-Веллсі (США), де йому поставили питання, чи хоче він, щоб в Україні припинилася війна.

- У мене для вас складне запитання. Учора ввечері Іга, після того як вона обіграла Радукану, прийшла і сказала, що багато розмов, в основному, зводяться до того, що білоруси й росіяни мають мати право грати, але при цьому вона вважає, що гравці також несуть свою відповідальність, перебуваючи там, де вони перебувають, і маючи доступ до ЗМІ.

Вона не розуміє, як українці продовжують змагатися з усім, що відбувається. Вона сказала, що, на її думку, гравці не винні в тому, що народилися в цій чи тій країні, але на них лежить відповідальність. Моє запитання: які ваші думки про тиск на українців, чию країну бомблять, а їхні будинки підривають? Чи вважаєте ви, що провідні гравці несуть відповідальність за використання своїх платформ?

- Так, це складне запитання для відповіді. По-перше, мені безумовно шкода всіх українських гравців і те, через що вони проходять. Звичайно, ситуацію з відмовою Цуренко я не знаю в деталях. Це більше стосується її і, можливо, трохи Соболенко, тому що насправді я дізнався про це тільки наступного дня. Насправді... оскільки я закінчив матч перед ними, я був здивований, що після мене був парний матч. Я думав, що буде одиночний матч, а наступного дня я це побачив.

Говорячи про топ-гравців, звісно, у нас є відповідальність, і залежить від того, як кожна людина, кожна окремо, буде з нею справлятися і дотримуватися. Я завжди говорив одне й те саме: я за мир у всьому світі. І якщо чесно це все, що я можу сказати.

- Ви вже багато місяців говорите, що Ви за мир, і це чудово, але чи хотіли б Ви, щоб в Україні припинилася війна?

- Я скажу, тому що я думаю, що в моїй відповіді є відповідь на це запитання, що я за мир. Тому я повторю ту саму відповідь, тому що я думаю, що це відповідь на ваше запитання.

Цікаво, що модератор прес-конференції намагався завадити журналісту поставити Медведєву питання про війну, проте Данііл сказав, що все добре - він може відповісти. Однак нічого нового спортсмен з країни-терориста не сказав...

У чвертьфіналі турніру Медведєв виграв у Алехандро Давидовича-Фокіни у двох сетах. Далі Данііл зустрінеться з Френсісом Тіафо.

Данііл Агарков Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 29 квітня 2024, 20:43 4

Коко у трьох сетах поступилася Медісон Кіз у 1/8 фіналу змагань у столиці Іспанії

Коментарі