Іга СВЬОНТЕК: «Розумію, чому Цуренко відмовилася від гри із Соболенко»

Перша ракетка світу підтримала українку

Перша ракетка світу Іга Свьонтек прокоментувала відмову Лесі Цуренко вийти на матч третього кола турніру в Індіан-Веллсі проти білоруски Аріни Соболенко.

«Я повністю розумію, чому вона відмовилася від гри, бо, щиро кажучи, я дуже поважаю українських дівчат. Якби на мою країну впала бомба або мій будинок був зруйнований, не знаю, чи змогла б я впоратися з цим і при цьому продовжувати грати у WTA-турі та змагатися.

Ми повинні більше уваги приділяти допомозі українським гравцям та забезпеченню їх усім необхідним, адже вони здебільшого повинні дбати про всі свої родини, і на їхні плечі лягає великий тягар. Я також намагаюся допомагати в цьому, тому що думаю, що з усім, що відбувається, дії, які були вжиті до цього моменту, я не думаю, що вони були достатніми.

Думаю, що ми повинні мислити ширше і не турбуватися про те, чи заробимо ми гроші цього чи наступного тижня, а більше думати про те, що поставлено на карту і які дії можуть зупинити російську агресію.

Мені здається, що все, що ми робимо у тенісі, і те, що ми є прикладом для дітей та вболівальників, також накладає на нас певну відповідальність. На жаль, деякі люди народилися в країнах, які розв'язали війну, але мені здається, що разом із цією відповідальністю має прийти й інша відповідальність - наприклад, іноді вони мають бути свідомішими. Думаю, що з тими грошима, які ми заробляємо, російські та білоруські гравці перебувають у певній безпеці. Українські гравці, напевно, мають багато турбот, і я розумію, чому вона відмовилася від гри. Я сподіваюся, що вона зможе брати участь у наступних турнірах», - сказала Свьонтек.

Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 20:30 14

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі