Міжнародна федерація фехтування вирішила повернути росіян до змагань

Не обійшлося без Томаса Баха

Міжнародна федерація фехтування (FIE) на сьогоднішньому позачерговому конгресі, який пройшов в онлайн-режимі, ухвалила рішення про повернення російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

Рішення має набути чинності з другої половини квітня 2023 року якраз до чемпіонату світу з фехтування в Мілані в липні, що дозволить їм брати участь у кваліфікації до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Голосування за допуск російських та білоруських фехтувальників до участі в індивідуальних змаганнях «при дотриманні умов нейтралітету та індивідуальної прийнятності» було прийнято 89 голосами проти 46 при одному, що утримався.

Повідомляється, що дві спроби Федерації фехтування України заблокувати перебіг голосування не мали успіху.

Вторгнення російських військ в Україну призвело до того, що російський олігарх алішер усманов тимчасово пішов з посади президента FIE після того, як Європейський Союз ввів проти нього санкції, а президента Олімпійського комітету росії (ОКР) станіслава позднякова усунули з посади голови Європейської Конфедерації.

Зазначимо, що голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах у минулому фехтувальник і виграв золоту медаль у цьому виді спорту у Монреалі 1976 року. Усманов і Бах довгий час були близькими друзями, і на їхні стосунки не вплинуло вторгнення росії в Україну.

Володимир Клепач Джерело: InsideTheGames
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі