Втрачена перемога та спина Ракіцького. Шахтар зіграв унічию з Фейєнордом

Команди обмінялися голами наприкінці поєдинку

Перші два тижні весняної частини єврокубкових змагань були відповідальними одразу для двох представників української Прем'єр-ліги, проте участь дніпровського «Дніпра-1» у плей-оф Ліги конференцій УЄФА була занадто швидкоплинною. Донецький «Шахтар» таким чином залишився на самоті представляти Україну на міжнародній арені, і одразу після французького «Ренна» отримав у суперники за 1/8 фіналу Ліги Європи дуже підступного опонента - нідерландський «Феєнорд».

Колектив Арне Слота наразі лідирує в чемпіонських перегонах у рідній Ередивізі, однак на міжнародній арені радше шукає максимально прагматичний футбол у власному виконанні. «Гірники» до такого, вочевидь, не звикли, бо або суттєво поступаються суперникам за рівнем виконавців, або навпаки переважають, як це було під час нещодавнього розгрому харківського «Металіста 1925» (7:0). Нідерландці ж запропонували дещо нове, і тому під час перегляду першої половини гри глядачі не могли визначитись із оцінкою дій команди Ігора Йовічевіча на футбольному полі.

Усе було дуже повільно та безперспективно в плані атаки для донеччан, тоді як потужна лінія захисту від «Шахтаря» подекуди складала одразу шість гравців, тож і гостям було неабияк складно долати спротив. Моменти свої «Феєнорд» усе одно намагався знаходити, проте вони були поодинокими й не мали аж надто великого впливу на перебіг подій на футбольному полі. Як показали події першої половини зустрічі, кадрові проблеми в обороні українська команда може компенсувати доволі простими тактичними рішеннями.

Але відсутність ініціативи від команди Йовічевіча вже в другій половині гри стала настільки помітною, що почала відверто набридати. Та й суперники не гаяли часу, обклавши володіння Трубіна передачами з флангів, або виконуючи дальні постріли посередньої якості. І хоча нідерландський колектив створював чимало привабливих варіантів у власних атаках, але всі ці шалені показники статистики сприймались неначе як належне.

Як виявилось уже під завісу протистояння, підстави до такої точки зору в українських уболівальників існували доволі змістовні, адже «Шахтар» на 79 хвилині не просто вдало вийшов до чужої половини поля, а ще й заробив кутовий, подачею з якого Судаков на ближній стійці знайшов Ракіцького, а той у падінні перевів м'яч у ворота. Чим саме перевів? Читач може вирішувати на власний розсуд, тоді як для нас найголовнішим був фактично сенсаційний м'яч у грі за великої переваги суперників.

Однак футбольна доля така річ, яка може спрацювати проти тебе в найбільш невідповідний момент. «Феєнорд» не припиняв чинити тиск на ворота Трубіна, і зрештою забив гол, на який, без жодних сумнівів, заслуговував. Радісний настрій змінився на більш похмурий на 89 хвилині, коли Тейлор на дальній стійці не втримав Бульяуде, на якого з правого флангу виконав подачу Ігор Пайшан. Можливо, це сталось через те, що аргентинець тільки-но вийшов на поле, а, можливо, через те, що гравець «Шахтаря» постійно когось любить губити в захисті.

Другу частину протистояння на полі нідерландського «Феєнорда» команди зіграють за тиждень - 16 березня.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перший матч.

«Шахтар» - «Феєнорд» - 1:1

Ракіцький (79) - Бульяуде (88)

Віффер (70)

«Шахтар»: Трубін, Топалов, Ракіцький, Матвієнко, Тейлор, Степаненко, Криськів (Джурасек, 62), Судаков (Петряк, 90), Бондаренко (Назарина, 90), Зубков (Швед, 77), Траоре (Келсі, 62).

«Фейєнорд»: Велленройтер, Хартман, Ганцко, Гертрейда, Педерсен (Траунер, 57), Шиманьскі (Ділросун, 73), Кекчю, Віффер, Ідріссі (Пайшао, 73), Данило Перейра, Джаханбакш (Бульяуде, 86).

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина)

Стадіон «Війська Польського» (Варшава, Польща)

ШАХТАР - ФЕЄНОРД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 23 травня 2024, 19:43 0

Тайсон програв українському боксеру Олександру Усику у мегафайті за абсолют

Коментарі