Мудрик – у чвертьфіналі. Челсі переграв Боруссію в матчі-відповіді ЛЧ

Відзначилися Стерлінг та Гаверц, українець залишився в запасі

Мабуть, більшість вболівальників перед даним матчем ставилися до шансів «Челсі» з стриманим песимізмом. Звісно, поразка 0:1 - не надто поганий результат перед домашньою грою, але й лондонська команда в цьому сезоні не те що не вражає, а, швидше кажучи, неприємно дивує. Навіть нарешті отримана перемога над «Лідсом» в АПЛ сприймалася не надто серйозно на фоні майбутньої гри з «Боруссією». Були навіть розмови, що невдача в цьому матчі коштуватиме роботи Гремові Поттеру.

Початок гри, як і фінал ЛЧ минулого сезону, затримався через славнозвісних англійських вболівальників. Тоді вони не встигли потрапити вчасно на стадіон, а тепер вирішили заблокувати автобус з німецькою командою, тому розпочали на десять хвилин пізніше.

Грем Поттер вирішив грати в три центральних захисники. При такому розкладі місця на полі Михайлові Мудрику не знайшлося, хоча, в принципі, мало хто й очікував побачити українця в основі. Фланги були віддані Джеймсу, Кукурельї, Феліксу та Стерлінгу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Саме останній міг набагато спрощувати завдання своїй команді вже в дебюті гри, але так і не зумів пробити, знаходячись перед голкіпером. Як і не зумів відкрити рахунок Гаверц через кілька хвилин. Було очевидно, що лондонці сьогодні мають настрій забити і хочуть виграти. Від тієї безвольної команди, яку доводилося бачити на полі в АПЛ, не було й сліду.

Весь перший тайм Стерлінг, здавалося, відходив від свого нереалізованого моменту. Можливо, в Рахіма є якісь психологічні проблеми, але принаймні сьогодні він з ними таки впорався наприкінці першої половини гри, вгативши м'яч під поперечину з меж штрафного. Там взагалі була цікава атака - Гаверц з боями проривався лівим флангом, кілька разів міг втратити, після прострілу і удару були рикошети, та й Стерлінг забивав не без їхньої допомоги.

До цього моменту варто згадати моменти Гаверца, який влучив у стійку, та Кулібалі, котрий замість удару з кількох метрів по порожніх воротах чомусь виніс м'яч в протилежний бік.

Getty Images/Global Images Ukraine

А що «Боруссія»? Підопічні Терзича, здавалося, були шоковані такою грою і дозволяли суперникам багато чого робити.

В таймі другому відразу ж господарям вдалося подвоїти перевагу. Теж не без пригод - після того, як м'яч влучив у руку Вольфу, арбітр ніяк не відреагував і дав сигнал продовжити гру, але через якийсь час вислухав підказки відеоасистентів, сам подивився повтор і призначив пенальті. Гаверц бив двічі - спершу влучив у праву штангу, але м'яч виніс гравець «Боруссії», яки вбіг зі своїм партнером у штрафний ще до удару. Друга спроба була в той же кут, але на кілька сантиметрів лівіше - 2:0.

Аж після цього «Боруссія» ожила. Почали з'являтися моменти, проте нічого надзвичайного для Кепи створити не вдалося. Було і відверте затягування часу господарями, і їхні блискавичні контратаки, і забиті з офсайду голи, але стійке враження, що сьогодні «Челсі» вийде в чвертьфінал, не покидало ні на мить.

Getty Images/Global Images Ukraine

Так і сталося - фінальний штурм гостей господарі впевнено відвели від своїх воріт і навіть самі організували тримання м'яча біля штрафного «Боруссії». Фінальний свисток Данні Маккелі зафіксував рахунок 2:0, який перекрив 0:1 в матчі першому.

А що Мудрик? Українець просидів всю гру в запасі. Це сталося вже вдруге поспіль. Залишається сподіватися, що свої шанси проявити себе Михайло ще отримає. Хоча, можливо, Грем Поттер потрохи вже намацав оптимальний стартовий склад і, як бачимо, не бачить в ньому місця для нашого земляка.

Хай як би там не було, Мудрик і «Челсі» - в чвертьфіналі, продовжуватимемо далі слідкувати за виступами в ЛЧ цієї досить специфічної команди.

Ліга чемпіонів 2022/2023. 1/8 фіналу. Матч-відповідь (перший матч - 0:1).

«Челсі» - «Боруссія» Д - 2:0.

Стерлінг, 43, Гаверц, 53, пен.

Кепа, 66, Енцо, 78, Чілвелл, 90+2, Кукурелья, 90+7, Джеймс, 90+8 - Зюле, 42, Вольф, 90+2.

«Челсі»: Кепа - К. Кулібалі, Фофана, Чілуелл, Джеймс, Енцо (Закарія, 87), Ковачич (Пулішич, 83), Кукурелья, Фелікс (Галлахер, 67), Гаверц, Стерлінг (Лофтус-Чик, 83).

«Боруссія» Д: Мейєр - Геррейру, Шлоттербек, Зюле, Вольф, Джан, Ройс, Озджан (Байно-Гіттенс, 64), Беллінгем, Брандт (Рейна, 5), Аллер (Мален, 77).

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди).

Стадіон: «Стемфорд Брідж» (Лондон, Англія).

ЧЕЛСІ - БОРУССІЯ ДОРТМУНД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 15 травня 2024, 09:47 6

Тайсон отримає 69 млн доларів, а гонорар Усика складе 34 млн доларів

Коментарі