Сенсаційний дебют Ковальця. Інгулець у Києві обіграв Динамо

Петрівський клуб вперше здобув перемогу над киянами

У поєдинку 16 туру української Прем'єр-ліги в Києві зустрілися «Динамо» та «Інгулець». Біля керма петрівського клубу дебютував Сергій Ковалець, який узимку очолив «жовто-червоних». У «Динамо» відзначимо появу у центрі оборони Максима Дячука та на правому фланзі півзахисту Назара Волошина.

Одразу після стартового свистка кияни взяли м'яч під контроль. Гості очікувано відійшли на свою половину поля, зробивши акцент на контратакуючій грі. Але гостроту біля воріт суперників підопічні Мірчі Луческу не створювали. А перший же створений петрівцями гольовий момент зненацька втілився у забитий м'яч. Сітало виграв єдиноборство у Дячука (була підозра на фол, але ні Монзуль, ні VAR порушення правил не зафіксували) і вивів на ударну позицію Козака, який свого шансу не втратив.

«Жовто-червоні» здобули стратегічну перевагу, адже тепер вони могли вести ще більш закриту гру. Більше того, гості ледь не подвоїли свою перевагу, коли Нещерет зреагував на удар Козака. Динамівцям не вистачало швидкості, а з повільними позиційними атаками суперників петрівці цілком упевнено справлялися. До того ж, на темпі матчу позначилися постійні свистки арбітра після дрібних фолів з обох боків.

Реальну можливість зрівняти рахунок кияни втратили незадовго до закінчення першої половини зустрічі. Ванат обіграв Ковальова і під кутом вийшов віч-на-віч з Паламарчуком, але голкіпер зумів зачепити м'яч, який пролетів поруч зі штангою. Ситуація для «Динамо» ще більше погіршилася перед перервою. У контратаці Одарюк замкнув простріл Клименка, забивши ще один гол у ворота господарів поля.

На другий тайм у «біло-синіх» вийшли одразу три нові футболісти: Вівчаренко, Гармаш та Царенко. Втім, на малюнок гри це особливо не вплинуло. Хіба що Гармаш додав агресії атакуючим діям киян, але вони постійно грішили неточними діями на завершальній стадії. Саме індивідуальна майстерність Гармаша ледь не призвела до голу в середині другої половини зустрічі: Денис з лінії штрафного майданчика влучив у зовнішній бік штанги.

Інгулець продовжував вибігати в контратаки і часом це виглядало досить гостро. Кияни виглядали розгубленими і навіть утомленими наприкінці поєдинку. Спроба фінального штурму тривала кілька хвилин, і з нею «жовто-червоні» цілком впоралися.

Петрівський клуб здобув сенсаційну перемогу, яка стала першою для «жовто-червоних» в історії протистоянь із «Динамо». Крім того, «жовто-червоні» продовжили свою переможну серію до трьох матчів.

Українська Прем'єр-ліга. 16 тур.

«Динамо» - «Інгулець» - 0:2

Козак (12), Одарюк (44)

Лонвейк (91) - Смоляков (73)

«Динамо»: Нещерет, Дубінчак (Вівчаренко, 46), Попов, Дячук, Караваєв, Сидорчук, Шепелєв (Беніто, 86), Буяльський, Н.Волошин (Царенко, 46), Кабаєв (Гармаш, 46), Ванат (Лонвейк, 70).

«Інгулець»: Паламарчук, Ченбай, Кучеренко, Ковальов, Смоляков, Клименко, Кухарук, Нагієв (Мельничук, 51), Одарюк (Козиренко, 75), Козак, Сітало (Марусич, 87).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського (Київ)

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

ДИНАМО - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 00:42 5

Кевін вважає Михайла Мудрика найсильнішим у складі «синьо-жовтих»

Коментарі