Кіпріотів так і не зламали. Дніпро-1 вибув із Ліги конференцій

Дніпряни зіграли внічию з АЕКом

У словацькому Кошице на стадіоні «Кошицька футболова арена» відбувся поєдинок у відповідь 1/16 фіналу Ліги конференцій, в якому український «Дніпро-1» приймав кіпрський АЕК з Ларнаки. Після мінімальної гостьової поразки команда Олександра Кучера обов'язково повинна була забивати, тому мусила нав'язувати гру та йти вперед.

Місія вирвати у кіпріотів путівку до 1/8 фіналу турніру була надзвичайно складною. Мало того, що дніпряни програли всі три очні зустрічі у цьому сезоні, то ще й головний бомбардир команди Артем Довбик отримав пошкодження напередодні поєдинку і не зміг допомогти своїм одноклубникам.

По-справжньому небезпечних моментів біля воріт суперника в першій половині матчу підопічні Кучера не створили. У той же час бразильський воротар дніпрян Макс Валеф теж мав мало роботи, але після одного дальнього удару йому все ж таки довелося відбити загрозу від своїх воріт.

Після перерви футболісти «Дніпра-1» додали обертів, що не дивно, адже цифри на табло їх не влаштовували від слова зовсім. Відмінний момент мав Жоао Пеглоу на 51-й хвилині. 21-річний бразильський вінгер пробив у ближній кут із лівого напівфлангу, воротар суперників зіграв невпевнено, але м'яч влучив у штангу.

За 18 хвилин до кінця основного часу Пеглоу з лівого флангу навісив на голову Олексію Гуцуляку, який зрізав м'яч у дальній кут, проте українського хавбека підвела точність. В атаці дніпрянам не вистачало гостроти. У компенсований час через помилку рефері «Дніпро-1» не отримав можливості розіграти кутовий удар.

0:0 - нічия, яка для «Дніпра-1» мало чим відрізняється від поразки. Останній єврокубковий поєдинок для українських клубів у Лізі конференцій сезону-2022/23 не потішив ані результативністю, ані гострими моментами. АЕК Ларнака продовжить свій єврокубковий вояж і дізнається про свого наступного суперника в п'ятницю, за підсумками жеребкування.

Ліга конференцій. 1/16 фіналу. Матч-відповідь.

«Дніпро-1» - АЕК Ларнака - 0:0 (перший матч - 0:1)

Пеглоу (56), Хайнер (61), Гуцуляк (76) - Гарсія (13), Томович (63), Понс (82)

«Дніпро-1»: Валеф, Амаш, Сарапій, Сваток, Хайнер (Когут, 73), Бабенко, Рубчинський (Танчик, 46), Пеглоу (Назаренко, 84), Піхальонок, Бланко (Кононов, 90), Гуцуляк

АЕК Ларнака: Пірич, Гарсія, Томович, Мілічевич, Росалес, Луїш Густаву, Понс (Гонсалес, 90+1), Яколіш (Касас, 74), Ойер (Мамас, 83), Фараж (Ніколич, 84), Лопеш (Енглезу, 90+1)

Арбітр: Андріс Трейманіс (Латвія)

Стадіон «Кошицька футбольна арена» (Кошице, Словаччина)

ДНІПРО-1 - АЕК ЛАРНАКА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 травня 2024, 23:31 0

Поєдинок за титул Ліги конференцій може не відбутися у Греції, а пройти в Угорщині

Коментарі