Камбек та розгром. Реал на Енфілді впевнено обіграв Ліверпуль

Мерсисайдці забили швидкі голи, але програли з великим рахунком

У першому поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів зустрілися «Ліверпуль» та «Реал». Мерсисайдці останніми роками зазнали чимало негативних емоцій у протистояннях з іспанським грандом. «Реал» обіграв «червоних» у торішньому фіналі головного клубного євротурніру, а роком раніше «галактикос» залишили «Ліверпуль» за бортом Ліги чемпіонів на стадії 1/4 фіналу. Згадаймо і фінал ЛЧ у 2018-му, коли у Києві «вершкові» взяли трофей, здолавши мерсисайдців. І ось на «Енфілді» відбулася чергова дуель суперників.

Господарі поля агресивно розпочали зустріч, високим пресингом чинячи тиск на суперників. І такий інтенсивний старт приніс мерсисайдцям бажаний результат негайно. Після проникаючої передачі Салаха Нуньєс зіграв на випередження, переправивши п'ятою м'яч у ворота. «Червоні» продовжили атакувати і нерви не витримали у Тібо Куртуа, який повернувся після пошкодження та змінив у воротах українця Андрія Луніна. Голкіпер на рівному місці оступився, чим скористався Салах, який подвоїв перевагу своєї команди.

Getty Images/Global Images Ukraine

Забивши два швидкі голи, мерсисайдці віддали м'яч суперникам, відсунувшись до свого штрафного майданчика. Гості почали розхитувати оборону «червоних» і реалізували перший же шанс, що їм представився. Вінісіус розвернувся в куті штрафного «Ліверпуля» і ювелірним ударом пробив під дальню штангу. Господарі незабаром ледь не відновили статус-кво, але Карвахаль не дав Нуньєсу заштовхати м'яч у ворота.

Після півгодини гри «вершкові» знову почали загрожувати воротам суперників. Аліссон насилу впорався з черговим ударом Вінісіуса, а Вальверде з лінії штрафного майданчика пробив вище за мету. І нерви знову підвели воротаря, але на цей раз ним виявився Аліссон. Голкіпер «Ліверпуля» пробив у Вінісіуса, що підбіг, і від ноги форварда м'яч залетів у ворота. Перед перервою «Реал» ледь не забив ще один гол, коли Робертсон у підкаті вибив м'яч з-під ноги Родріго.

Getty Images/Global Images Ukraine

З катастрофи для мерсисайдців розпочалася друга половина зустрічі. Відразу після її початку гості заробили штрафний на лівому фланзі, а навіс Модрича за повного потурання «червоних» замкнув Мілітао. Незабаром «Реал» провів ще одну результативну атаку. Відзначитись Бензема допоміг рикошет від Гомеса, після якого м'яч полетів у протихід голкіперу.

Підопічні Юргена Клоппа були розгублені. Вони намагалися атакувати, чим користувалися «галактикос», які вбігали у вільні зони на половині поля суперників. І одна з таких контратак знову призвела до неприємностей для «Ліверпуля». Модрич відібрав м'яч у Фабіньо в центрі поля і запустив у прорив Вінісіуса, який вивів Бензема «на побачення» з голкіпером. Француз обіграв Аліссона і завдав влучного удару.

Надалі «вершкові» віддали м'яч господарям поля, які так і не змогли скоротити відставання в рахунку. «Реал» здобув на «Енфілді» впевнену перемогу, яка навряд чи дозволяє мерсисайдцям розраховувати на камбек у Мадриді.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перший матч.

«Ліверпуль» - «Реал» - 2:5

Нуньєс (4), Салах (14) - Вінісіус (21, 36), Мілітао (47), Бензема (55, 67)

Елліотт (93) - Вінісіус (60)

«Ліверпуль»: Аліссон, Робертсон, ван Дейк, Гомес (Матіп, 73), Александер-Арнолд, Байчетич (Елліотт, 85), Фабіньо, Хендерсон (Мілнер, 73), Нуньєс (Діогу Жота, 64), Гакпо (Фірміно, 64), Салах

«Реал»: Куртуа, Алаба (Начо, 27), Рюдігер, Мілітао, Карвахаль, Модрич (Кроос, 87), Камавінга, Вальверде, Вінісіус, Бензема (Асенсіо, 87), Родріго (Себальос, 81)

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

Стадіон «Енфілд» (Ліверпуль, Англія)

ЛІВЕРПУЛЬ - РЕАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 травня 2024, 23:31 0

Поєдинок за титул Ліги конференцій може не відбутися у Греції, а пройти в Угорщині

Коментарі