Віталій МИКОЛЕНКО: «Вивчив англійську мову завдяки Netflix»

Український захисник «Евертона» розповів, що йому допомогло адаптуватися

Український захисник «Евертона» Віталій Миколенко розповів, як опанував англійську мову:

«Розбіжності між життям і футболом в Україні та Англії? Насамперед, мова. Для мене це була велика проблема. Якоюсь мірою це все ще актуально. Тому що тут у всіх різні акценти, й не так просто зрозуміти всіх досконало. Але з кожним разом стає все краще.

Шотландський акцент? Те саме, як на сході України. Я українець, я можу говорити українською та російською, але коли я їду на схід України, там акцент такий сильний, і в них інші слова для позначення речей.

Основний спосіб, завдяки якому я покращив знання англійської - це перегляд Netflix і спілкування з товаришами по команді. По можливості намагаюся дивитися фільми англійською, але якщо набридне, то дивитимуся українською з англійськими субтитрами. Коли я це роблю, то більше читаю англійською, ніж дивлюся серіали. Тож це мені дуже допомогло.

Я думаю, що єдине, що, можливо, допомогло мені - це перехід із київського «Динамо», великого українського клубу з великою культурою, великою базою вболівальників та багатою історією - до клубу «Евертон» саме з такими ж якостями. Було легше з погляду на знання того, на що чекати і що означає грати за такий великий клуб».

Микола Степанов Джерело: ФК Евертон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 жовтня 2024, 23:59 0

Змагання продовжується без збірної України, яка програла Франції

Коментарі