РБ Лейпциг – Манчестер Сіті. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Претенденти на перемогу в турнірі приступають до виступів у плей-оф

У середу, 22 лютого, у Лейпцигу на стадіоні «Ред Булл Арена» відбудеться перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з футболу, у якому зіграють німецький РБ «Лейпциг» та англійський «Манчестер Сіті». Стартовий свисток нідерландського рефері Сердара Гезюбююка прозвучить о 22:00 за київським часом.

РБ Лейпциг


Один із представників Німеччини в поточному розіграші Ліги чемпіонів УЄФА є до болю знайомим українському поціновувачу футболу, бо з приголомшливої перемоги над РБ «Лейпциг» (4:1) розпочиналися виступи донецького «Шахтаря» в цьому турнірі, і не менш гучною поразкою (0:4) вони ж і завершились. Проте відмінність у тих напружених двох місяцях європейського футболу полягала лише в тому, що «червоні бики» змінили головного тренера Доменіко Тедеско на Марко Розе, після чого їх дуже важко було зупинити. Новий керманич починав фактично з двох безвольних поразок від мадридського «Реала» та менхенгладбахської «Боруссії» із загальним рахунком 0:5, але наступного разу його команда програла лише «Уніону» Берлін майже десять днів тому (1:2).

За цей час у Лейпцигу встигло змінитись все: починаючи від звичного побуту футболістів та тренерського штабу, завершуючи ігровою моделлю та певною кадровою ротацією. При цьому РБ чудово почувається без травмованих основних голкіпера та півзахисника - Петера Гулачі та Дані Ольмо відповідно. Початок нового року «червоні бики» зустрічали домашнім матчем проти мюнхенської «Баварії», у якому одразу створили чемпіонам чимало проблем (1:1). Надалі їхній хід був уже не настільки успішним, оскільки з'явилася і втрата очок у гостях у «Кельна» (0:0), а також вищезазначена поразка від сенсаційного «Уніона». Але, загалом, команда в тонусі, і вже у рідних стінах точно становить небезпеку.

Манчестер Сіті


Утім, англійський «Манчестер Сіті» останні кілька років лише продовжував зміцнюватися в статусі найсильнішого клубу Європи, що дозволяє йому самостійно диктувати правила двоматчевої дуелі суперникам. Незважаючи на фінансовий скандал, який назріває в англійському футболі щодо безконтрольного вливання коштів у «містян», чинних чемпіонів Англії все одно продовжують вважати одним із фаворитів поточного розіграшу Ліги чемпіонів. У той самий час, перемога «Сіті» в цьому турнірі була б логічним результатом багаторічної роботи Хосепа Гвардіоли на чолі колективу.

І якби при цьому команда з Манчестера стабільно давала підстави не сумніватися у своїй стабільності результатами виступів на внутрішній арені. Але «містяни» можуть собі дозволити впевнено обіграти лондонський «Арсенал» на «Емірейтс» (3:1), потіснити конкурентів із першого рядка чемпіонських перегонів, а потім упустити перемогу в черговому матчі чемпіонату проти «Ноттінгем Форест» (1:1), і знову опинитись у ролі наздоганяючого. Саме тому «Сіті» зараз - украй цікавий колектив, від якого складно очікувати успіхів у кожному наступному поєдинку. Проте при цьому команда Гвардіоли все одно ставить перед собою високі цілі, і точно не варто розраховувати на повторення досвіду гри в Лейпцигу зразка грудня 2021 року, коли в матчі, що вже нічого не значив, англійці програли 1:2, але стартували у вересні при цьому з розгрому РБ 6:3.

Орієнтовні склади


РБ «Лейпциг»: Бласвіх - Раум, Гвардіол, Орбан, Клостерманн - Лаймер, Шлагер - Вернер, Форсберг, Собослаї - Сілва.

«Манчестер Сіті»: Едерсон - Аке, Аканжі, Вокер - Сілва, Родрі - Гриліш, Гюндоган, де Брюйне, Марез - Голанд.

Не зіграють: Гулачі, Діалло, Ольмо - Менді, Стоунс.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутній грі гості проведуть обережну розвідку. Нашою ставкою буде позиція - Манчестер Сіті переможе і ТБ 2.5 з коефіцієнтом 2.60 за лінією Parimatch.

22 лютого, середа

РБ «Лейпциг» - «Манчестер Сіті»
Лейпциг. «Ред Булл Арена». 22:00
Пряма ТБ-трансляція - відеосервіс MEGOGO
ЛЕЙПЦИГ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)
Прогноз Sport.ua - 1:2
  • 4.60
  • 3.80
  • 1.81
Сделать ставку Зробити ставку
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 06:10 7

Трохи більше, ніж за півроку перебування в Україні, боснійський фахівець вже завоював чемпіонство

Коментарі