Суд дав 5 років пропагандисту рф, який закликав топити українських дітей

Телеведучий Антон Красовський має опинитися за ґратами в Україні

Український суд за матеріалами СБУ заочно засудив пропагандиста з Russia Today Антона Красовського до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна:

Офіс генпрокурора: «За публічним обвинуваченням прокурорів Офісу Генерального прокурора директора російського пропагандистського телеканалу визнано винним у публічних закликах до геноциду та насильницької зміни або повалення конституційного ладу (ч. 2 ст. 442, ч. 3 ст. 109). Йому призначено максимально можливе за санкціями статей покарання - 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна».

Красовський налаштовував російську аудиторію проти українців та закликав фізично знищити частину українського народу. Пропагандист рф на YouTube-каналі та у власному Телеграм-каналі негативно висловлювався про існування України як самостійної та суверенної держави.

У жовтні 2022 року ведучий, директор з мовлення російськомовної версії каналу Антон Красовський у розмові з письменником Сергєєм Лук'яненком запропонував топити українських дітей, які вважають, що територія України окупована росією. Лук'яненко розповів, що у 1980 році ще дитиною опинився в Україні, і українські російськомовні діти йому розповідали, що Україну окуповано москалями.

«А прямо топити таких треба було у Тисині, там, де тече кача. Прямо топити цих дітей, топити. Ось сказав, що москалі окупували - і одразу кидаєш у річку з буйною течією», - запропонував ведучий. Він також пропонував забивати дітей у ялинову хату в Карпатах та спалювати.

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 10:23 13

Колишній головний тренер збірної України поділився думками щодо війни

Коментарі