Шахтар – Ренн. Прогноз та анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи

«Гірники» відкривають весняну частину сезону матчем проти кривдників «Динамо»

16 лютого для «Шахтаря» офіційно відкривається весняна частина сезону. У Варшаві на стадіоні Війська Польського «гірники» у першому раунді плей-оф Ліги Європи зустрінуться із французьким «Ренном». Початок матчу - о 19.45 за київським часом.

Шахтар

Про особливості підготовки та функціонування «Шахтаря» напередодні протистояння з «Ренном» Sport.ua докладно інформував кілька днів тому. Тому зараз лише контурно позначимо найважливіше.

До відновлення сезону «Шахтар» готувався в Туреччині. Там підопічні Йовічевича пробули цілий місяць. За цей час вони провели п'ять контрольних поєдинків: одна перемога, одна поразка та три нічиї.

Дев'ятого лютого «Шахтар» вирушив до Варшави, де на базі «Легії» продовжив уже безпосередню підготовку до матчу проти «Ренна».

Головна втрата «гірників» у нинішнє міжсезоння - відхід лівофлангового вінгера Мудрика в «Челсі» за рекордну суму сто мільйонів євро (70+30 бонусами). Також клуб залишив у статусі вільного агента захисник Кривцов, який перейшов до «Інтер Маямі».

Щодо придбань. «Шахтар» купив у «Ворскли» голкіпера Різника. До донецької команди повернувся захисник Ракицький, який раніше виступав у турецькій «Адані». Також угоди з «помаранчево-чорними» підписали форвард молодіжної збірної Венесуели Келсі та захисник збірної Грузії Гочолейшвілі.

Напередодні матчу проти «Ренна» у клубному лазареті «гірників» чотири пацієнти - Швед, Очеретько, Назарина та Кулаков.

За словами наставника «Шахтаря» Йовічевича, його команда виконала фактично всю роботу, яка планувалася напередодні матчу проти «Ренна». Хорватський фахівець запевнив, що його підопічні мають бойовий настрій. І що хоч би яким був незамінним Мудрик, але його відхід не стане проблемою для команди.

Ренн

Якщо «гірники» пробилися до плей-оф Ліги Європи з Ліги чемпіонів, посівши третє місце у групі, то бретонці в осінній частині сезону грали саме у груповому раунді ЛЄ. Грали, до речі, дуже непогано: посіли друге місце, не програвши жодного поєдинку.

Спогади від дій французів у групі Ліги Європи не найприємніші для українського вболівальника, оскільки «Ренну» тоді в одній групі протистояло наше «Динамо». Невдало протистояло: дві поразки.

На зимові канікули команда Женезіо пішла у дуже гарному настрої, маючи чотиримісячну серію без поразок. Проте вже перша гра «червоно-чорних» у чемпіонаті Франції, що відновився, закінчилася для них невдачею: програли «Реймсу».

Але потім «Ренн» реабілітувався, перемігши у непростому поєдинку «Ніццу». А потім і зовсім створив сенсацію, перегравши лідера та чемпіона - «ПСЖ».

Далі «червоно-чорних» кидало то в жар, то в холод. Команда вилетіла з Кубка Франції, програвши «Марселю» нашого Руслана Маліновського, поступилася в Лізі 1 «Лор'яну», але потім розгромила «Страсбур» нашого Едуарда Соболя.

Останні два матчі у чемпіонаті Франції для «Ренна» завершилися фіаско: бретонці поступилися з однаковим рахунком 1:3 «Ліллю» та «Тулузі».

Після 23 туру чемпіонату Франції «Ренн» посідає шосте місце, маючи у своєму активі сорок очок.

Головна трансферна новина з табору «Ренна» від зимового трансферного вікна-2023 - відхід форварда Сулемана до «Саутгемптона». За ганського напника «червоно-чорні» виторгували 25 мільйонів євро.

Однак «святе місце» після відходу Сулемана пустувало недовго. «Ренн» орендував у «Ліона» нападника Екамбі.

Особисті зустрічі

Досі суперники перетиналися в офіційних матчах лише одного разу. Було це вже в далекому 2005 році. Тоді команди зіграли в одній групі Кубка УЄФА (згідно з регламентом турніру, протистояння складалося з одного матчу). «Гірники» виграли у гостях 1:0. М'яч на рахунку бразильця Елано.

Прогноз

Колишній наставник «Шахтаря», а нині головний тренер «Лілля» Паулу Фонсека зазначив, що «гірники» та «Ренн» апріорі не будуть у рівних умовах. За словами португальця, «Шахтар» тільки починає втягуватися в сезон, не маючи серйозної ігрової практики, тоді як «червоно-чорні» вже давно грають офіційні матчі.

І з цією думкою не посперечаєшся. З погляду ігрового тонусу та функціональної готовності французька команда матиме очевидну перевагу.

Не треба забувати і про втрату «Шахтарем» реактивного Мудрика: без Михайла атака «гірників» уже не бачиться такою небезпечною.

З іншого боку, нарешті повністю оговтався від наслідків важкої травми Траоре, який має попсувати кров французькій команді.

Має зіграти на користь нашого колективу й емоційний настрій, мотиваційний заряд. Саме в цих компонентах команда Йовічевича як мінімум не поступиться супернику.

Не забуватимемо і той факт, що «Ренн» в останніх матчах внутрішньої першості не вражає: команда переживає невелику ігрову кризу.

Все це разом узяте дає підстави вважати, що матч буде конкурентним та складним для обох сторін. Припустимо, що його підсумком стане результативна нічия.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Матвієнко, Бондар, Михайличенко, Степаненко, Судаков, Бондаренко, Зубков, Криськів, Траоре

«Ренн»: Манданда, Родон, Трюффе, Теате, Спенс, Сантамарія, Буріжо, Дуе, Калімуендо, Доку, Гуірі.

16 лютого, четвер

«Шахтар» - «Ренн»
Варшава. Стадіон Війська Польського. 19:45
ТБ-трансляція на медіасервісі MEGOGO
ШАХТАР - РЕНН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ірфан Пельто (Боснія)
Прогноз Sport.ua - 2:2
  • 3.40
  • 3.45
  • 2.21
Сделать ставку Зробити ставку
  • 3.35
  • 3.40
  • 2.25
Сделать ставку Зробити ставку
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 06 жовтня 2024, 10:50 7

Юлія у двох сетах поступилася Анні Бондар у фінальному матчі відбору

Коментарі