Прес-аташе УАФ: «Андріюк – інфокілер, фабрикує дані»

Олександр Гливинський пояснив, чому деяких журналістів не пустили на зустріч з Павелком

Прес-аташе національної збірної України Олександр Гливінський пояснив, чому журналісту Костянтину Андріюку не дозволили прийти на зустріч президента УАФ Андрія Павелка зі ЗМІ.

Гливинський стверджує, що не він один ухвалював це рішення.

- Якій кількості журналістів було відмовлено в акредитації, крім Андріюка?

- Акредитацію проводив не я, а пресслужба УАФ. Мене так само запросили модерувати зустріч, як і усіх інших брати в ній участь. Попри тягу деяких колег робити заголовки на кшталт «Гливинський не пустив Андріюка», слід почути, що я сказав: я зокрема був проти акредитації Андріюка через свідоме фабрикування ним даних для цілеспрямованої дискредитації Андрія Павелка, що не сумісно з поняттям «журналістики». І саме про недотримання цих принципів я вчора й говорив. Я не вирішував остаточно про неакредитацію Андріюка - рішення було колективним.

- Що для вас є критерієм поняття «журналіст»?

- Точно не посвідчення. Його може намалювати кожен, тим більше у комп'ютері. Мова про порушення журналістської етики й принципів - Андріюк веде себе як відвертий інфокілер, неодноразово фабрикуючи дані. Саме це я мав на увазі, кажучи, що він «уже давно не журналіст», а не тому, що в нього немає посвідчення - посвідчення пресслужба УАФ не перевіряла, бо усі акредитовані журналісти добре знані у царині футбольної журналістики.

Зараз, взагалі, дуже сильна атмосфера негативізму. Люди озлоблені й втомлені через війну. І кинь їм будь-яку негативну новину, сказавши погане на когось і вони переведуть увесь свій гнів на нього, не розбираючи чи справедливі звинувачення. Це технології, які, я впевнений, використовує Андріюк.

Іван Зінченко Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 17:27 4

Нападник повернеться в «Брюгге»

Коментарі