АПЛ знищує всіх. 11 клубів входять до списку топ-20 за рівнем доходу

У конкурентів мало шансів

Щорічний рейтинг Deloitte's Football Money League, який підраховує доходи футбольних клубів, знову показав домінування клубів АПЛ за підсумками минулого сезону.

У топ-20 клубів з найвищим доходом (важливо: дохід - сума до врахування всіх витрат) вперше входить одразу 11 представників АПЛ, які продовжують знищувати конкурентів завдяки вигідним телевізійним та спонсорським угодам.

«Питання тепер у тому, чи можуть інші чемпіонати хоча б скоротити відставання завдяки новим контрактам з ТБ, чи АПЛ вже неможливо наздогнати в плані доходу», - сказав Тім Брідж, один із керівників Deloitte.

У топ-10 клубів з найбільшим доходом лідирує Манчестер Сіті (619 мільйонів фунтів), який випереджає Реал та Ліверпуль. Не АПЛ серед 20 клубів списку представляють Реал, ПСЖ, Баварія, Барселона, Ювентус, Атлетіко, Боруссія, Інтер та Мілан.

Проте експерти впевнені, що лише питання часу, коли всі 20 клубів АПЛ займатимуть місця у топ-30 списку.

АПЛ стала єдиним топ-5 чемпіонатом Європи, який зумів збільшити вартість останнього на цей момент телевізійного контракту. На додаток, АПЛ стала настільки популярною у світі, що доходи від продажу прав в інші країни вже перевищили прибуток від телевізійного контракту для Великобританії.

Іван Зінченко Джерело: The Athletic
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 16:42 17

Майбутня гра вже не має турнірного значення, але перемогти намагатимуться обидві команди

Коментарі