Ахметов виділив 1 млрд гривень на допомогу українським воїнам та захисникам

Президент ФК «Шахтар» розповів про запуск проекту «Серце «Азовсталі»

Президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов розповів про трансфер Михайла Мудрика в «Челсі» та запуск проекту «Серце «Азовсталі»

«Сьогодні в мене змішані почуття. З одного боку, я радий за Михайла й пишаюся ним. Цей хлопець власним прикладом довів, що неможливе може стати можливим завдяки таланту та праці. Я абсолютно впевнений, що яскравій, гарній грі Михайла аплодуватиме вся Європа.

З іншого боку, я ніколи не приховував, що моя мрія - вигравати європейські трофеї. Це означає, що таких гравців, як Мудрик, потрібно запрошувати до нашого клубу, нашого українського чемпіонату й завойовувати з такими гравцями європейські трофеї, а не вболівати за них, навіть коли вони грають у найкращих клубах світу. На жаль, зараз це неможливо, тому що в Україні йде підла, несправедлива війна, розв'язана проти нас російською федерацією. Але я переконаний, що ми переможемо. І зіграємо товариський матч із «Челсі» на «Донбас Арені» в українському Донецьку.

Ми маємо робити все можливе, щоби наблизити цей день.

Саме тому я ухвалив рішення про запуск проєкту «Серце «Азовсталі» - для допомоги захисникам Маріуполя та сім'ям загиблих воїнів. Їхній подвиг не має аналогів у сучасній історії. Саме завдяки їм, їхній жертовності та мужності в стримуванні ворога в перші місяці війни всі ми сьогодні відчуваємо неминучість Перемоги України.

На допомогу нашим воїнам та захисникам, а також їхнім сім'ям сьогодні я виділяю 1 мільярд гривень. Вони будуть спрямовані на різні потреби - від лікування, психологічної допомоги, протезування до реалізації цільових запитів. Для дотримання принципів прозорості буде сформовано професійну, незалежну команду, яка взаємодіятиме із захисниками «Азовсталі», їхніми сім'ями, патронажними службами, волонтерами.

Ми у вічному боргу перед нашими воїнами!», - сказав Ахметов.

Володимир Клепач Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Коментарі