У Кубку Ліги будуть розіграні додаткові путівки до єврокубків

Новий турнір пройде у Чернівцях для чоловіків та жінок з 20 по 28 грудня

Незабаром у Чернівцях відбудеться новий волейбольний турнір України, в якому братимуть участь лише клуби чоловічої та жіночої Суперліги. Він називається Кубок Ліги та пройде в період з 20 по 28 грудня.

Особливістю цього турніру є те, що його переможці (серед чоловіків та жінок) отримують право представляти нашу країну в одному з європейських кубків.

Чоловіча частина пройде в період з 20 по 22 грудня. Цікаво, що пари чвертьфіналістів складені за підсумками турнірної таблиці Суперліги на сьогоднішній день: перше місце з восьмим, друге з сьомим, третє з шостим і четверте з п'ятим. Таким чином, у 1/4 фіналу зіграють:

«Епіцентр-Подоляни» (Городок, Хмельницька область) - «Барком-Збірна України U-18» (Львів)
«Прометей» (Дніпро) - «Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо» (Тернопіль)
«МХП-Вінниця» (Тростянець) - ВК «Решетилівка» (Полтавська область)
«Житичі-Полісся» (Житомир) - «Юракадемія» (Харків)

Жіночий турнір відбудеться в період з 26 по 28 грудня. У ньому братимуть участь 6 команд. Тут склад пар буде сформований за підсумками 6-го туру у Суперлізі, що пройде у період з 14 по 17 грудня. Перші дві команди одразу вийдуть до півфіналу, а в матчах чвертьфіналу зіграють третя команда з шостою та четверта з п'ятою.

І ще. Ось як виглядає класифікація українських команд для участі у єврокубках сезону 2023-2024 років (у чоловіків та жінок).

- чемпіон України
- володар Кубку Ліги
- 2-е місце в чемпіонаті України
- 3-е місце в чемпіонаті України
- 4-е місце в чемпіонаті України

Якщо команда з якихось причин відмовиться грати на європейській арені, це право переходить до команди, що розташована наступною за рейтингом.

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 17:00 120

На українську збірну чекають три контрольні зустрічі