Аргентина – Хорватія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу

Битва титанів: Мессі проти Модрича

Заряджай на матч Аргентина - Хорватія разом із Parimatch!

13 грудня на стадіоні «Лусаїл Айконік» відбудеться перший півфінальний поєдинок Мундіалю-2022. О 21.00 за київським часом зіграють збірні Аргентини та Хорватії.

Аргентина

Для «альбіселесте» майбутній півфінал стане вже шостим на чемпіонатах світу. І попередні п'ять аргентинці незмінно вигравали. Напевно Мессі та компанія захочуть продовжити цю приємну в усіх відношеннях традицію.

У півфінал ЧС-2022 збірна Аргентини пробилася на нервах. І не без частки везіння. Може, це саме той випадок, коли щастить справді найсильнішим?

Спочатку в чвертьфінальній грі проти збірної Нідерландів у підопічних Скалоні складалося все добре. Вони вели у два м'ячі, і до кінця поєдинку залишалося дуже мало часу. Проте команді ван Гала вдалося не лише відіграти один м'яч, а й відновити рівновагу.

Все вирішилося в серії післяматчевих пенальті, де аргентинці були трохи точнішими за суперника.

Обидві команди у тому поєдинку подарували своїм уболівальникам безліч позитивних ігрових моментів. Однак подарували і масу неприємних епізодів, які прийнято називати «неспортивною поведінкою». У тому «атракціоні» більше відзначились переможці, проти яких ФІФА порушила дисциплінарну справу. Дісталося і збірній Нідерландів. Але їм якраз уже однаково - вони закінчили з ЧС-2022.

А ось чи будуть серйозні дисциплінарні санкції проти деяких гравців збірної Аргентини, зокрема проти Мессі та Еміліано Мартінеса, які дозволили собі публічно розкритикувати арбітра, а також Отаменді та Паредеса, які виявили неповагу до суперника, дізнаємося в день гри з хорватами.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі та Еміліано Мартінес

Показовим є факт, що й у першому раунді плей-оф - у грі проти збірної Австралії - аргентинці теж спочатку впевнено вели у рахунку 2:0, але наприкінці зустрічі дозволили собі розслабитись. І не без проблем утримали хистку перевагу 2:1.

Тобто є чіткий привід стверджувати, що команда Скалоні має певні проблеми з концентрацією протягом усього поєдинку: команда досить легко може забивати м'ячі в чужі ворота, але так само легко може розслабитися і пропустити у власні.

З іншого боку, чвертьфінал проти нідерландців продемонстрував, що з «фізикою» в «альбіселесте» більш-менш нормально: вони не підсіли в овертаймі і виглядали свіжішими за свого опонента.

У контексті збірної Аргентини обов'язково потрібно «курсивом» згадувати про її капітана та лідера. Цьогорічний чемпіонат світу для Ліонеля Мессі стане останнім, і 35-річний ветеран хоче провести його на мажорній ноті. Він дуже хоче стати чемпіоном світу і робить для цього все можливе.

На загальну думку, катарський Мундіаль Лео проводить краще, ніж ЧС-2014, коли аргентинці теж пробилися спочатку до півфіналу, а потім і до фіналу. Наразі внесок Мессі у гру команди неможливо переоцінити. За системою «гол + пас» в активі Мессі шість очок: чотири голи та дві результативні передачі. Мессі - перший аргентинець, який відзначався на чотирьох світових чемпіонатах.

Крім того, Лео за кількістю забитих м'ячів на Мундіалях увійшов до топ-десятки (у нього вже 10 точних ударів, і він, напевно, не зупинятиметься на досягнутому). До того ж Мессі побив рекорд великого Марадони за кількістю матчів у футболці збірної Аргентини на ЧС: 24 проти 21-го.

Тож Мессі, напевно, робитиме все і більше, щоб зіграти у фіналі ЧС-2022.

Хорватія

«Їдуть на чемпіонат світу, скоріше, задля участі», - приблизно під таким кутом зору багато вболівальників та фахівців сприймали поїздку чинного віце-чемпіона світу до Катару.

Справді, порівняно з ЧС-2018, де балканці справили справжній фурор, команда Даліча за чотири роки не здавалася вже ні яскравою, ні одним із фаворитів турніру. Модрич і компанія постаріли, їм хоча б із групи вийти - таким був загальний лейтмотив очікувань від гри «шахових» на Мундіалі-2022.

Проте скептики були показово осоромлені.

Хоча варто зазначити, що вихід до плей-оф хорватам дався непросто. Дуже непросто.

У стартовому поєдинку підопічні Даліча розписали дуже нудну нічию з Марокко - 0:0. Далі був розгром Канади - 4:1. Але у третій грі (проти бельгійців) - знову бліді нулі, які, втім, дозволили команді вийти у плей-оф.

Там на них чекала Японія. Хорвати першими пропустили, але знайшли сили зрівняти рахунок. Результат протистояння визначився у серії пенальті, де героєм став голкіпер збірної Хорватії Лівакович.

Getty Images/Global Images Ukraine. Домінік Лівакович та Деян Ловрен

Він став героєм і в наступній «лотерейній» серії - у чвертьфіналі проти збірної Бразилії. У тому поєдинку хорвати знову першими пропустили (вже в овертаймі), але знову знайшли в собі сили відігратися та перевести гру в пенальтійну дуель, де знову блиснув Лівакович.

Як і на ЧС-2018, так і на турнірі в Катарі, впадає в око чудова фізична підготовка хорватів. Вони вже грали у двох овертаймах, і в плані руху та швидкості не поступалися своїм опонентам.

Як і раніше, ключову роль у побудовах збірної Хорватії грає Лука Модрич. 37-річний капітан пов'язує воєдино оборону та півзахист команди. Можливо, він уже не такий яскравий, як чотири роки тому, але його роль у команді все ще визначальна.

Але все ж таки, на відміну від збірної Аргентини, збірна Хорватії не така залежна від свого лідера. Команда у Даліча - гнучкіша тактично, суворіша з погляду побудови гри. Може, і не така ефектна, як суперник із півфіналу, у створенні, але напевно захоче пробитися вдруге поспіль у фінал чемпіонату світу.

Особисті зустрічі

Поки що у взаєминах опонентів - паритет. Суперники здобули по дві перемоги, один поєдинок завершився внічию. Остання за ліком очна гра відбулася чотири роки тому, на ЧС-2018, коли Хорватія та Аргентина грали в одній групі. Тоді «шашкові» не залишили жодного шансу Мессі та компанії, здобувши розгромну перемогу 3:0. Після тієї зустрічі легендарний Марадона в серцях зазначив, що, мовляв, шкодує, що Модрич не аргентинець.


Getty Images/Global Images Ukraine. На ЧС-2018 Хорватія розгромила Аргентину

Прогноз на протистояння

Обидві збірні не лише досвідчені та тактично підковані, а й досить вікові. Середній вік збірної Хорватії - 27,4 років, а відповідний показник аргентинців ще вище - 27,9 років. Однак, незважаючи на це, обидві команди непогано готові фізично. Ймовірно, що результат протистояння не вирішиться у основний час.

Якщо говорити про ігрову дисципліну та захисні редути, то в даному контексті невелика перевага на боці європейців. Але ось із погляду атакуючої потужності, то тут уже перевага у Мессі та компанії.

Індивідуальний рівень збірної Аргентини теж трохи вищий, ніж відповідний показник збірної Хорватії. До того ж, здається, у Ліонеля Скалоні в «рукаві» більше козирів. У тому сенсі, що кадровий вибір у наставника латиноамериканської команди все ж таки вищий. Бо в нього «довша» лава для запасних.

Два останні нюанси і схилять, на наш погляд, шальки терезів на користь «альбіселесте». Припустимо, що Аргентина виграє з перевагою в один м'яч.

Орієнтовні склади:

Аргентина: Е. Мартінес, Моліна, Ромеро, Отаменді, Лісандро Мартінес, Паредес, Де Пауль, Фернандес, Макаллістер, Лаутаро Мартінес, Мессі

Хорватія: Лівакович, Соса, Гвардіол, Ловрен, Юранович, Модрич, Брозович, Ковачич, Перішич, Крамарич, Влашич.

Не зіграють: Акунья (Аргентина) -

13 грудня, вівторок

Аргентина - Хорватія
Лусаїл. «Лусаїл Айконік». 21:00
Прямая ТБ-трансляція - відеосервіс MEGOGO та Суспільне
АРГЕНТИНА - ХОРВАТІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Даніеле Орсато (Італія)
Прогноз Sport.ua - 2:1

Заряджай на матч Аргентина - Хорватія разом із Parimatch!

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 26

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі