Mирон МАРКЕВИЧ: «Україна не була б чужою на святі футболу в Катарі»

Фахівець назвав команди, гра яких йому сподобалася

Заслужений тренер України Mирон Маркевич поділився враженнями від подій на ЧС-2022.

- Насамперед, я дуже задоволений, що в раунд плей-оф вийшли японці та корейці, коли кожен виконавець чітко знав свій маневр, можна лише позаздрити. Не випадково, що керівник іспанців Луїс Енріке після поразки від японців сказав, що у разі потреби суперник не обмежився лише двома забитими м'ячами. Настільки налаштованими були японці на перемогу! Залишається нагадати, що в схожому стилі вони змусили капітулювати і німців, і хто після цього наважиться назвати їх зліт випадковим.

- Виступ яких збірних ви ще виділили?
- Мені дуже імпонував футбол, що продемонстрували американці та канадці. У цих збірних задіяні переважно молоді футболісти і якщо вони й надалі так стрімко прогресуватимуть, то будуть серед головних претендентів на перемогу вже у наступному світовому форумі, який пройде якраз у цих країнах та Мексиці у 2026 році. Саме збірні США та Канади, незважаючи на те, що останні вже залишили Катар, я назвав би відкриттям звітного турніру.

- Чи була якась збірна, яка відверто розчарувала?
- Так, футболісти Уельсу і дуже прикро, що саме на них спіткнулися українці в поєдинку плей-оф. Шкода, бо переконаний, що підопічні Олександра Петракова не були б чужими на святі футболу в Катарі. Більше того, як на мене, саме нинішня збірна, в якій чимало молодих талановитих виконавців, найсильніша за роки незалежної України.

Володимир Клепач Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 04:47 0

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі