Контіолагті-2022. Україну ледь не закрили на коло у жіночій естафеті

Не було рівних шведським біатлоністкам

У фінському Контіолагті в рамках першого етапу Кубка світу з біатлону відбулася жіноча естафетна гонка. Україну в ній представляли Дар'я Блашко, Анна Кривонос, Олена Білосюк та Ірина Петренко.

Після провального виступу в індивідуальній гонці, де українкам не вдалося забігти навіть у топ-50, розраховувати на гарний виступ в естафеті не доводилося. Однак у біатлоні, за умови гарної стрільби, на високі місця можуть розраховувати навіть ті, хто, здавалося б, не має навіть примарних шансів на п'єдестал пошани.

Зі стрільбою у наших співвітчизниць проблем не виникало, проте це в кращому разі допомогло їм не стати круговими. Блашко та Кривонос використали по два запасні патрони, Петренко зробила один зайвий постріл, а Білосюк вдалося відстрілятися ідеально. П'ять допів - другий кращий результат роботи на вогневому рубежі після Норвегії, яка забігла на п'єдестал пошани.

От тільки українки за високі місця не боролися жодної секунди. Абсолютно усі підопічні Олександра Кравченка дуже багато програвали суперницям ногами. Серед 17 команд, які взяли участь у гонці, Україна посіла 15 місце.

Нижче у підсумковому протоколі опинилися лише Румунія, яку дискваліфікували після другого етапу, та Болгарія. Болгарку Дімітрову, до речі, закрили на коло, а наша Ірина Петренко подібної участі уникла, доклавши величезних зусиль.

Щодо боротьби за медалі, то протягом практично всієї гонки у трійці лідерів йшли команди Швеції, Німеччини та Норвегії. Шведки прогнозовано виграли гонку: сестри Еберг на останніх двох етапах просто не залишили суперницям шансів, продемонструвавши, що вони готові очолити боротьбу за Великий кришталевий глобус.

Колишня лижниця Деніз Геррманн-Вікк на останньому колі виграла боротьбу за срібло у норвежки Інгрід Тандреворл, яка напередодні посіла друге місце в індивідуальній гонці. Втім, норвежки бронзовими медалями мають бути задоволені не менше, ніж німкені срібними, оскільки скандинавки були представлені експериментальним складом.

Етап Кубка світу в Контіолагті продовжиться у суботу, 3 грудня, спринтерськими гонками у чоловіків та жінок.

Результати гонки:

1.

Швеція (0+6) 1:14:59,8
2. Німеччина (0+6) +28,1
3. Норвегія (0+3) +31,5
4. Франція (0+7) +1:30,0
5. Швейцарія (0+8) +1:48,5
6. Чехія (0+9) +3:13,1
...
15. Україна (0+4) +7:53,1

Біатлонний сезон-2022/23: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 22 травня 2024, 21:50 5

Зіграти з Артемом у нього вдома можна за 30 тисяч грн

Коментарі