Емболо забив своїм. Швейцарія мінімально переграла збірну Камеруну

Африканська збірна розпочала мундіаль із поразки європейцям

Колишній форвард «Барселони» та «Інтера» Самюель Ето'О, який зараз очолює Федерацію футболу Камеруну, напередодні чемпіонату світу в Катарі зробив цікавий прогноз. На думку легенди збірної Камеруну, який до речі закінчував кар'єру в Катарі два роки тому, нинішній чемпіонат стане бенефісом африканських збірних. Так, у фіналі, на думку Ето'О, зіграють збірні... Камеруна та Марокко.

Навряд чи Ето'О поставив велику суму на чемпіонство Камеруну, але в те, що «Неприборкані леви» під керівництвом колишнього партнера Самюеля та ще однієї легенди - Ригобера Сонга поп'ють крові у всіх суперників групи G - можна до шаманів не ходити. У кожній лінії Камерун має лідерів, які виступають у топ-клубах - Онана з «Інтера» у воротах, Замбо-Ангісса з «Наполі» - у півзахисті, Шупо-Мотінг з «Баварії» - у нападі.

Першим суперником на шляху «левів» стала міцна та непоступлива Швейцарія. Команла Мурата Якіна у відборі залишила за спиною Італію, яка зрештою не потрапила на турнір. Крім того, швейцарці непогано виступили у Лізі націй, набравши у групі з Іспанією, Португалією та Чехією 9 очок.

Загалом поєдинок вийшов досить рівним і певною мірою схожим на матч Хорватії та Марокко у групі F. Хіба що швидкості у виконанні швейцарців та камерунців були не такими високими, як у попередньому африкано-європейському протистоянні. У першому таймі на раціоналізм швейцарців опоненти відповідали швидкими випадами до воріт Зоммера, але до небезпечних моментів справа не доходила, а сподівання африканців заробити пенальті не знаходили відгуку у аргентинського арбітра Факундо Тельо.

Єдиний більш-менш небезпечний момент створили перед відходом на перерву швейцарці: Аканджі після навісу Варгаса з лівого флангу завдавав удару головою, але не влучив у ворота.

А на початку другого тайму Швейцарія організувала чудову атаку, швидко перевівши м'яч з лівого флангу на правий і вивівши на ударну позицію Бреля Емболо. Шакірі зробив простріл з правого флангу, а Емболо без перешкод направив м'яч повз Онана. При цьому слід зазначити, що форвард «Монако» гол не святкував, оскільки сам народився в Камеруні і міг би виступати і за збірну своєї батьківщини.

Втім, пропущений м'яч не розбудив «Неприборканих левів», які спочатку ще більше притиснулися до своїх воріт. Швейцарія виглядала досить впевнено. Навіть у відрізки, коли підопічні Якіна не володіли м'ячем, не виникало відчуття, що вони можуть пропустити. Камерун, по суті, нічого не створював в атаці. Тому поразка у стартовому матчі ЧС цілком закономірна.

Загалом для «Неприборканих левів» це восьма поспіль поразка на чемпіонатах світу. Чи то ще буде…

ЧС-2022. Група G. 1-й тур

Швейцарія - Камерун - 1:0
Гол:
Емболо, 48.

Швейцарія: Зоммер, Відмер, Ельведі, Аканджі, Родрігес (Джемерт, 90), Шакірі (Окафор, 72), Джака, Фройлер, Соу (Фрай, 71), Варгас (Рідер, 81), Емболо (Сеферович, 72).

Камерун: Онана, Фе, Нкулу, Кастеллетто, Толо, Замбо-Ангісса, Гвет, Онгла (Ондуа, 68), Шупо-Мотінг (Абубакар, 74), Токо-Екамбі (Нкуду, 74), Мбемо (Нгамале, 81).

Попередження: Фе (36), Ельведі (64), Аканджі (83).

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 22:52 0

Портал Fourfourtwo випустив цікавий рейтинг

Коментарі