Перша гучна сенсація ЧС-2022. Аргентина поступилась Саудівській Аравії

Забитого м'яча від Ліонеля Мессі не вистачило для здобуття очок одному з фаворитів турніру

Склад учасників чемпіонату світу-2022 є доволі строкатим, проте з-поміж інших команд легко визначаються головні фаворити на перемогу в турнірі, до переліку яких, безумовно, належить збірна Аргентини на чолі з уже легендарним нападником Ліонелем Мессі. Чинні володарі Копа Америка розпочинали свою участь на мундіалі в Катарі з протистояння проти Саудівської Аравії, яку більшість уболівальників дуже необачно одразу намагались записати до явних аутсайдерів групи C, де також перебувають Польща та Мексика. Ця зустріч проходила на «Лусаїл Айконік» - стадіоні, який майже одразу після завершення всесвітнього форуму розберуть для подальшої розбудови спортивної інфраструктури в різних куточках планети.

Можливо, хтось очікував, що й «альбіселесте» так само розберуть захист суперників уже з перших хвилин протистояння. Проте під керівництвом французького фахівця Ерве Ренара «орли пустелі» добре засвоїли одну з головних навичок у професійному футболі - добре захищатись проти суперників будь-якого рівня. І при цьому це було не просте гаяння ігрового часу біля власного штрафного, а повноцінний динамічний блок, який ловив до офсайдної пастки будь-яку спробу аргентинців розрізати простір тонкою передачею.

Звичайно, команда Ліонеля Скалоні все ж таки вийшла переможцем із першого тайму цього протистояння, а єдиний м'яч на її рахунку прогнозовано опинився на рахунку найкращого бомбардира поточного складу - Ліонеля Мессі. Для цього аргентинцям на восьмій хвилині зустрічі знадобився фол захисника Абдулхаміда проти Паредеса у власному штрафному під час підготовки кутового з лівого флангу, а власне нападник номінальних господарів потім успішно вразив лівий нижній кут чужих воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

У Саудівської Аравії мало що виходило під час дій у передній лінії, що було, напевно, однією з найбільших прикрощів, на рівні з травмою капітана аль-Фараджа під завісу першого тайму, для Ренара. «Зелені» віддавали всі сили заради захисту власних воріт, проте аль-Овейса суперники все ж таки засмутили ще тричі зусиллями Лаутаро Мартінеса та того ж Мессі до перерви. Щоправда, вищезгадані офсайдні пастки спрацювали на «відмінно» в тих ситуаціях, тож перший тайм «соколи» завершили без зайвого клопоту.

Але що зробила команда Ренара одразу після поновлення гри! Це було дійсно легендарно! Аргентина наче подумала на мить, що гру вже зроблено, але суперники закрутили захист фаворитів протистояння у власних швидких випадах, і зрештою змусили помилитись навіть самого Мессі в центрі поля. Одразу після чого аш-Шехрі з передачі Аль-Бурайкана вразив ворота Емільяно Мартінеса з лівого флангу штрафного.

Південноамериканська збірна нічого не встигла зрозуміти після такої агресії суперників, а ті натомість виключно продовжували нарощувати власні оберти. Результатом цього став другий м'яч від Саудівської Аравії, який бездоганним пострілом від лівого кута штрафного поклав під протилежну стійку ад-Давсарі на 54 хвилині. Зайвий раз говорити, що він до того пошив у дурні трьох суперників, не варто.

Getty Images/Global Images Ukraine

Скалоні спробував відреагувати на події одразу трьома замінами. Зокрема, керманич нарешті зняв із гри Ромеро, через якого проходили суперники, не помічаючи при цьому супротиву. На домінуючу позицію Аргентини це впливу, безперечно, не мало, проте зі створенням та реалізацією в «альбіселесте» були явні проблеми. Навіть Мессі доводилось бити головою по воротах Овейса через неможливість запропонувати бодай щось інше в атаці, проте голкіпер був заведений настільки, що міг вирубити власного партнера з коліна, і продовжити грати так, ніби нічого й не сталось.

Із таким настроєм підопічні Ренара дограли аж до фінального свистка, а ми з вами побачили першу гру в Катарі, під час якої дійсно було відчуття перебування на чемпіонаті світу з футболу. У наступному турі Аргентина зіграє проти Мексики, а Саудівська Аравія протистоятиме Польщі.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група C. 1-й тур.

Аргентина - Саудівська Аравія - 1:2

Мессі, 10 (пен.) - аш-Шехрі, 48, ад-Давсарі, 53

Аль-Малкі, 67, Аль-Булаїгі, 75, ад-Давсарі, 79, Абдулхамід, 82, Аль-Абед, 88, аль-Овейс, 90+1

Аргентина: Е. Мартінес - Тальяфіко (Акунья, 71), Отаменді, Ромеро (Лісандро Мартінес, 59), Моліна - Паредес (Фернандес, 59), де Пауль - Гомес (Альварес, 59), Мессі, Ді Марія - Лаутаро Мартінес.

Саудівська Аравія: аль-Овейс - аш-Шаграні (Аль-Брік, 90+9), Аль-Булаїгі, аль-Тамбакті, Абдулхамід - ад-Давсарі, Аль-Малкі, Канно, аш-Шехрі (Аль-Ганам, 78) - аль-Фарадж (Аль-Абед, 45+3, Аль-Амрі, 88) - Аль-Бурайкан (Асірі, 88).

Арбітр: Славко Вінцич (Словенія).

Стадіон: «Лусаїл Айконік» (Лусаїл, Катар).

Удари (у площину): 15 (6) - 3 (2)
Кутові: 9 - 2
Офсайди: 10 - 1.

АРГЕНТИНА - САУДІВСЬКА АРАВІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 00:27 1

У поєдинку за титул 15 травня зійдуться «Ворскла» та «Шахтар»

Коментарі