Черговий зашквар. Інфантіно пояснив, чому Іран не можна вигнати з ЧС-2022

Президент ФІФА, очевидно, може виправдати все, що йому заманеться

Президент ФІФА Джанні Інфантіно вперше публічно відповів на заклики дискваліфікувати збірну Ірану з футболу з чемпіонату світу, який завтра стартує у Катарі.

«У футбол грає не режим. Мова про команди. Якби ми прислухалися [до критиків], ми створили б ще більший поділ, а не єдність. В Ірані 80 мільйонів людей. Вони всі погані люди? Ні. В Англії 60 мільйонів людей. Вони всі погані? Звичайно, ні».

«ФІФА - це не ООН, ми не світова поліція, ми не блакитні каски (прізвисько миротворців ООН). Єдина зброя, яку ми маємо, це м'яч. Нам варто намагатися вести діалог і розмовляти. Іноді так. Бо грає не режим. Є дві футбольні команди. Ми повинні мати причини об'єднувати людей. Той факт, що вони можуть зіграти на світовому турнірі, є гарною новиною. В Ірані 80 мільйонів людей. Чи всі люди в Англії гарні? Ми боротимемося», - заявив Інфантіно.

Раніше низка шанованих іранських діячів, до яких приєднався і легендарний екс-футболіст «Перських леопардів» Алі Даеї, просили ФІФА дискваліфікувати збірну Ірану з ЧС-2022 за порушення прав людини, які відзначаються у цій країні.

Інфантіно нещодавно закликав на місяць [поки йтиме чемпіонат світу у Катарі] припинити російсько-українську війну, а також висловив думку, що «європейці повинні вибачатися наступні три тисячі років, перш ніж навчати людей моралі».

Олексій Сливченко Джерело: UOL Esporte
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 20 травня 2024, 20:59 12

Екс-чемпіон світу – про майбутнє Олександра Усика

Коментарі