Металіст – Кривбас. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

В чотирьох останніх турах підопічні Юрія Вернидуба набрали очок втричі більше, ніж харків'яни

Суперники минулого сезону виступали у першій лізі та разом отримали право вийти до Прем'єр-Ліги. Тож тепер команди з Харкова та Кривого Рогу вперше після довгої перерви знову зіграють у елітному дивізіоні. «Металіст» зараз має 15 очок і знаходиться на 8 місці, а «Кривбас» з 9 очками посідає 13 місце.

Металіст

Харків'яни провели стартовий відрізок нового чемпіонату країни начебто на одному диханні і після сьомого туру навіть входили до трійки лідерів, набравши 13 очок. Однак потім у чотирьох наступних поєдинках підопічні Олега Ратія та Олександра Призетка явно знизили оберти, поклавши у свою скарбничку лише 2 очки. Жахливим для них було закінчення матчу із «Зорею», коли «Металіст» пропустив два голи на останніх хвилинах. Втратили перемогу харків'яни також у грі зі «Львівом». А у зустрічі зі своїми земляками з «Металіста 1925» вони не змогли реалізувати чисельну більшість впродовж майже 40 хвилин.

Зрозуміло, цьому є свої пояснення. Насамперед, і ми вже неодноразово звертали на це увагу, у «Металіста» явно кульгає ігрова дисципліна. За 11 матчів в пасиві команди вже 5 вилучень та 25 попереджень. До того ж на команду обрушилася низка травм, внаслідок чого велика кількість футболістів на різний час випадала з гри та тренувального процесу. Доводилося наставникам практично в кожному наступному поєдинку вносити корективи та зміни до складу, а це, звичайно, рідко коли призводить до добра.

До закінчення першого кола харків'яни мають провести ще чотири матчі. Три з них із командами, які цілком під силу «Металісту» і де можна непогано поповнити свій очковий багаж. Йдеться про «Кривбас», «Минай» та «Чорноморець». Та й із «Динамо» можна постаратися, як мінімум, не програти. Якщо у харківської команди все вийде, то на зимову перерву вона піде з хорошим настроєм.

Кривбас

Якщо «Металіст» добре розпочав сезон, а потім пригальмував, то криворіжці, навпаки, стартували зовсім погано, проте в останніх чотирьох матчах здобули дві перемоги і набрали 6 очок. Це утричі більше, ніж за цей період набрали харків'яни. Причому у попередньому турі «Кривбас» завдав поразки «Ворсклі» 1:0, яка, здавалося б, вже вийшла із кризи і мала триматчеву безпрограшну серію.

У розпорядженні Юрія Вернидуба на даний момент чимало досвідчених футболістів. Це Дмитро Хомченовський, Євген Банада (він, до речі, минулого року грав за «Металіст»), Тимур Стецьков, Євген Опанасенко, Максим Задерака, Микита Татарков, Віталій Вернидуб, Олексій Хобленко, Роман Дебелко. Є також перспективна молодь (тут можна назвати Назара Волошина та Артура Микитишина), а ще легіонери - хорват Драган Ловрич, Ріфет Капіч із Боснії та Герцеговини, камерунець Дібанго. Як бачимо, склад цілком пристойний і, напевно, здатний вибратися із зони аутсайдерів в середину турнірної таблиці.

Як і у харків'ян, в «Кривбасі» також є дискваліфікований футболіст, який в матчі з «Металістом» точно не зіграє. Півзахисника Андрія Понєдєльника вилучили з поля в попередній грі з «Ворсклою» і тепер він буде спостерігати за діями своїх партнерів у майбутньому матчі тільки з трибуни.

Статистика матчів

Команди грали один з одним востаннє в офіційному матчі рік тому у першій лізі. Тоді «Металіст» розгромив криворіжців та ще й у гостях із рахунком 5:0. Голи у харків'ян забили Пейшото (2), Балулі, Харріс, а також власні ворота вразив вихованець харківського футболу Іван Зотько, до речі, один із небагатьох гравців, які залишилися зараз у складі «Кривбасу». В Прем'єр-Лізі команди з такими назвами грали давно, але з того часу, як кажуть, багато води вже витекло, клуби розформовувалися, потім відроджувалися. Тож тоді була вже зовсім інша історія.

Орієнтовні склади:

«Металіст»: Костик, Каплієнко, Порох, Мізюк, Романюк, Танковський, Чайковський, Панасенко, Картушов, Підлепенець, Прядун

«Кривбас»: Сарнавський, Задерака, Ловрич, Зотько, Стецьков, Капіч, Хомченовський, Банада, Микитишин, Дебелко, Волошин

Прогноз на протистояння:

Гра, мабуть, буде складною, як для одних, так і для інших. Можливо, все вирішить один гол на користь «Металіста».

14 листопада, понеділок

«Металіст» - «Кривбас»
Ужгород. Стадіон «Авангард». Початок о 13.00
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
МЕТАЛІСТ - КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр - Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua - 1:0
  • 2.75
  • 3.20
  • 2.65
Сделать ставку Зробити ставку
  • 2.75
  • 3.20
  • 2.65
Сделать ставку Зробити ставку
  • 2.75
  • 3.20
  • 2.65
Сделать ставку Зробити ставку
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 травня 2024, 13:01 1

Найцікавіші події 30-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді