Львівський Барком вдруге поспіль виграв у польській Плюс-Лізі

Підопічні Угіса Крастіньша з рахунком 3:0 на виїзді обіграли клуб «Чарні Радом»

У 8-му турі чемпіонату Польщі волейболісти львівського клубу «Барком-Кажани» грали в гостях із командою «Чарні Радом». Нагадаємо, що у попередньому матчі українці здобули свою першу перемогу в Плюс-Лізі, обігравши суперників із «Скра» з рахунком 3:2. Тож наші вболівальники чекали на новий успіх від львів'ян.

Стартовий сет розпочався невдало для підопічних Угіса Крастіньша, оскільки поляки повели 5:1, 7:2. Але до честі українців, невдовзі вони зуміли скоротити відставання до мінімуму 8:7, потім зрівняли рахунок 10:10, після чого вже самі вийшли вперед 11:12. Далі гості продовжували лідирувати, маючи невелику перевагу над суперниками, і в результаті досягли успіху 20:25. У цьому сеті слід зазначити словацького догравальника «Баркома» Юліуса Фіркаля, який набрав 8 очок.

Початок другої партії вже краще провели наші волейболісти. Вони одразу взяли чотири очки поспіль 0:4, а невдовзі рахунок на табло вже показував цифри 2:9. І хоча господарям майданчика вдалося трохи скоротити відставання 6:10, після тайм-ауту львів'яни знову збільшили свою перевагу 6:14. Підсумок сету був вирішений наперед, що «Барком» і зробив, впевнено довівши справу до логічного завершення 15:25. Цього разу в українців розігрався діагональний Василь Тупчий, який набрав у цій партії 10 очок.

Тепер для львів'ян було важливо не втрачати ініціативи та не дати можливості суперникам повернутися в гру. І третю партію українські волейболісти знову розпочали чудово. Зі старту вони повели 0:3, 1:9. У цей момент наші гравці, мабуть, вже вважали, що суперник зламаний і можна трохи розслабитися. Але не так все сталося. Поляки поступово почали наближатися і в середині партії скоротили розрив у рахунку до двох очок 11:13, потім до мінімуму 14:15 і, нарешті, встановилась рівновага 16:16, 18:18, 22:22. І все ж таки львів'яни зуміли зібратися на останні розіграші та взяли три очки поспіль, здобувши перемогу 22:25.

«Барком-Кажани» грав у такому складі: Артем Смоляр (набрав 6 очок), Мурат Єніпазар (3), Юліус Фіркаль (16), Владислав Щуров (4), Василь Тупчий (18), Йонас Квален (8), Дмитро Канаєв (ліберо) - стартовий. На заміну виходив Олексій Головень (0)

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс-Ліга
8 тур. Радом (Польща). 5 листопада
«Чарні Радом» (Радом, Польща) - «Барком-Кажани» (Львів, Україна)

0:3 (20:25, 15:25, 22:25)

Наразі у «Баркома-Кажани» стало 8 очок і українці піднялися на 12-те місце в турнірній таблиці Плюс-Ліги.

У 9-му турі львів'яни зіграють на виїзді 12 листопада із дворазовим переможцем Ліги чемпіонів двох останніх сезонів клубом «Закса».

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 13:36 0

Зазвичай глядачам її не показують