Дубль Буяльського, гол Ваната. Динамо на Арені Львів переграло Кривбас

За криворізьку команду знову забив Дебелко

Киянам вкрай була важлива перемога, оскільки, по-перше, дев'яте місце в турнірній таблиці ніколи навіть близько не відповідало амбіціям команди, по-друге, треба чимшвидше стирати з пам'яті ганьбу в Лізі Європи, по-третє, «Шахтар» втратив очки і цим варто було користуватися, хоча розрив залишається великим. А «Кривбас», навпаки, після першої перемоги в УПЛ мав намір скористатися непевним становищем «Динамо» і спробувати набрати очки.

Серйозність намірів гостей з стартових хвилин підтвердив Татарков. Спершу вся команда затиснула номінальних господарів біля їхнього штрафного, а Микита двічі бив з досить непоганих позицій. І якщо другий удар вийшов так собі, то тільки фарт допоміг Руслану Нещерету після першого не пропустити - після рикошету м'яч просто не влучив у площину.

Рівна гра перестала бути такою. Все вирішили індивідуальні помилки захисту «Кривбаса» - спершу необачний пас в центр на 20 хвилині перехопив Сидорчук, відразу віддав в штрафний на Ваната, той розхитав захисника і пробив під перекладину воріт Сарнавського.

Фото - УПЛ

Не встигли гості отямитися, як пропустили знову. І знову Ванат записав до свого активу гольову дію - Татарков обрізався біля штрафного, Буяльський вивів форварда на ударну позицію, але той вирішив віддати назад. Буяльському робити рахунок 2:0 не перешкоджав ніхто.

Відразу ж на емоціях Юрій Вернидуб зняв з поля Татаркова, що, можливо, було поспішним рішенням. А «динамівці», здобувши солідну перевагу, заспокоїлися і повернулися до звичної в цьому сезоні справи - при вигідному рахунку просто вбивати час. Здавалося, щорахунок не зміниться, але буквально на останніх доданих секундах тайму Якімець від лицьової з дозволу Кабаєва і Попова віддав на порожні ворота Дебелку, котрий, як і в попередньому матчі, знову забив. 2:1 - на нас очікував цікавий другий тайм.

Фото - УПЛ

Проте кияни посоромили скептиків. Ніяких нервів не було, а збільшувати розрив у рахунку можна було не один раз. Але то Сарнавський тягнув удар Гармаша здалеку, то Циганков бив по спершу по львівських горобцях, а потім в нижній кут під час виконання пенальті, призначеного за фол Дібанго на Буяльському. Проте Богдан Сарнавський впевнено парирував удар, викликавши шквал емоцій у партнерів.

Проте вони вщухли буквально за хвилину. Після пасу зліва Ванат дотепно пропустив м'яч, той опинився в Буяльського і Віталій оформив дубль ударом під штангу з близької відстані.

Фото - УПЛ

Впевнена гра і перевага дали можливість Мірчі Луческу випустити на поле новачків Лонвейка та Перріса. Ямаєць пішов грати на правий фланг атаки, а Циганков змістився на протилежний. Щоправда, київські легіонери нічого не показали, а от криворізький міг - Капіч регулярно робив гострі навіси, після яких партнери теж регулярно били вище. Крім одного разу - Дебелко після кутового міг робити дубль, проте влучив у стійку. Варто відзначити також дальній удар Микитишина в кут, котрий кінчиками пальців потягнув Нещерет, але рахунок не змінився.

Перемога дозволила «Динамо» піднятися на поточне сьоме місце в турнірній таблиці. В наступному турі кияни зіграють з «Чорноморцем», а «Кривбас» - з «Рухом».

Українська Прем'єр-ліга. 10 тур.

«Динамо» - «Кривбас» - 3:1.

Ванат, 20, Буяльський, 22, 59 - Дебелко, 45+7.

Тимчик, 38, Гармаш, 44, Вівчаренко, 90+2 - Дібанго, 57.

На 58 хвилині Циганков («Динамо») не забив пенальті (воротар).

«Динамо»: Нещерет - Тимчик (Кендзьора, 64), Забарний, Попов, Караваєв (Вівчаренко, 64) - Сидорчук - Циганков, Буяльський (Шепелєв, 82), Гармаш (Лонвейк, 71), Кабаєв (Перріс, 64) - Ванат.

«Кривбас»: Сарнавський - Якімець, Ловріч, Семенов, Дібанго - Банада (Д. Шевченко, 66), Капіч - Татарков (Кораблін, 35, Устименко, 87), Задерака (Микитишин, 66), Хомченовський - Дебелко.

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

ДИНАМО - КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 17:27 7

Нападник повернеться в «Брюгге»

Коментарі