Вилучення голеадора. Металіст у меншості не втримав перевагу над Львовом

Максим Прядун знову відзначився голом, проте разом із тим отримав і дві безглузді жовті

На превеликий жаль, українська Прем'єр-ліга в цьому сезоні на тлі загально відомих причин не може від кожного матчу вимагати гучної вивіски, яка б зосереджувала на собі увагу вболівальників. За таким прикрим збігом обставин матчі накшталт протистояння «Львова» та харківського «Металіста» на полі стадіону «СКІФ» у рамках десятого туру могли б залишитись поза фарватером глядацького інтересу. Однак саме в подібних протистояннях поміж командами з різних полюсів турнірної таблиці в сучасних реаліях і трапляються найнесподіваніші іформаційні приводи, на що ми з упевненістю очікували й від звітної зустрічі.

«Золоті леви» вже здобули собі репутацію позбавленого стабільності колективу, постійно опиняючись за крок від здобутих очок у матчах із власною участю. Натомість у футболістів Олега Ратія все було більш-менш прогнозовано, бо новачки «елітної» першості упевнено грали з рівними за силою суперниками, а під час ігор проти яскраво виражених фаворитів могли як згоріти, наприклад, донецькому «Шахтарю» (1:6), так і до останнього боротись за власне щастя, як це нещодавно було під час протистояння проти «Дніпра-1» (0:1).

Незважаючи на спроби Олега Дулуба продовжувати грати з акцентом на атаку, зі старту поєдинку саме гостям удалось заволодіти м'ячем. «Металіст» атакував дуже потужними та мобільними силами, і зрештою піймав суперників на поганому орієнтуванні всередині власного штрафного під час подачі кутового з правого флангу від Чайковського. Так вийшло, що захисники фактично розступились на шляху Прядуна, який летів завершувати передачу партнера ударом головою до меж воротарського.

Мине лише кілька хвилин, а нападник «Металіста» знову отримає повністю аналогічну нагоду забити, проте цього разу з його ударом ногою впорається голкіпер суперників. Було помітно, що «золотим левам» важко вдається навчатись безпосередньо за ходом гри, тож Дулуб уже встиг заповнити відповідними записами кілька сторінок у власному нотатнику.

Передати до кожного з гравців по одній записці з порадами, як саме потрібно грати проти харків'ян, було неможливо, тож «Львову» залишалось виключно покладатись на долю та відсутність додаткових пропущених м'ячів до настання перерви. А передумови для них цілком були у вигляді пари дальніх пострілів від Танковського та Демченка. У відповідь господарі мали виключно подвійні нагоди Мишенко та Никитюка під завісу першого тайму, однак влучність гравців на завершення була кричуще низькою.

Після перерви травма Чайковського залишила «Металіст» без якісного виконавця з умінням віддавати передачі в центральній зоні. На додачу до цієї проблеми, уже на 61 хвилині нападник Прядун вирішив спробувати намалювати пенальті в чужому штрафному, що в підсумку коштувало йому другого попередження. Харків'яни залишились у меншості, але не відмовились від спроб грати першим номером.

Ключовим моментом за таких умов стала витривалість підопічних Ратія. Зрештою, господарі зробили кілька замін, одна з яких - поява на полі Артура Ременяка - принесла їм омріяний успіх. На 78 хвилині гравець атакувального плану відгукнувся на простріл із лівого флангу від Полегенька, у дотик завершивши ударом у дальній кут якісну та швидку атаку своєї команди. На жаль, більшої кількості спроб із боку львів'ян провадити власні наступи ми не побачили.

Наступними вихідними «Львів» гратиме в гостях проти полтавської «Ворскли», а харківський «Металіст» навідається до луганської «Зорі».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Львів» - «Металіст» - 1:1

Ременяк, 78 - Прядун, 9

Муравський, 48, Грисьо, 65, Вовкун, 90+5 - Прядун, 38, Підлепенець, 83

Прядун, 61 (друге попередження).

«Львів»: Ільющенков - Полегенько, Никитюк (В. Михайлів, 64), Муравський, Крушинський (Якимів, 85), Грисьо - Васильєв, Мишенко, Вовкун - Бугай, Нич (Ременяк, 75).

«Металіст»: Костик - Каплієнко, Ралюченко, Мизюк, Шопін (Клименчук, 82) - Танковський, Чайковський (Панасенко, 55), Демченко - Картушов (Коркішко, 75), Прядун, Підлепенець.

Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ).

Стадіон: «СКІФ» (Львів).

Удари (у площину): 9 (2) - 7 (2)
Кутові: 7 - 6
Офсайди: 1 - 1.

ЛЬВІВ - МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 03:37 1

Увечері 17 травня відбулися два матчі останнього 34-го туру в Португалії

Коментарі