Українські спортсмени виграли 4 медалі чемпіонату Європи з шашок-100

Нагороди у Нідерландах взяли Юрій Анікєєв, Вікторія Мотрічко, Артем Іванов

На змаганнях з шашок-100 у нідерландському місті Бейлен успішно виступили українські спортсмени.

Спочатку в Нідерландах відбувся етап Кубка світу з шашок-100, у якому Юрій Анікєєв із Харкова посів 4-те місце в опен-турнірі, а Вікторія Мотрічко з Одеси стала другою серед жінок (таблиці етапу КМ: опен, жінки).

Потім було розіграно медалі чемпіонату Європи з шашок-100 у програмах зі скороченим контролем часу.

У швидкій грі (рапід) срібним призером серед чоловіків став українець Артем Іванов, а Вікторія Мотрічко серед жінок виборола бронзу. Юрій Анікєєв знову опинився 4-м у турнірній таблиці (ЧЄ рапід: опен, жінки).

У блискавичній програмі (бліц) на п'єдестал піднялися Юрій Анікєєв та Вікторія Мотричко, які здобули срібні медалі. Цього разу першим за межею топ-3 опинився Артем Іванов, який став четвертим (ЧЄ бліц: опен, жінки).

У чемпіонаті Європи не брали участі спортсмени з рф та білорусі, дискваліфіковані Всесвітньою федерацією шашок (FMJD) через воєнне вторгнення в Україну.

Лідер збірної України Юрій Анікєєв прокоментував свої останні успіхи спеціально для Sport.ua:

«Зараз, звичайно, не можна сказати, що вдається повністю відключитися від війни, яку вже 8 місяців веде рф проти України. Але на початку вересня відбулися хороші події - майже повністю було звільнено рідну Харківську область, що дало оптимізм та гарний настрій.

На початку жовтня у Бельгії відбувся чемпіонат Європи з класичним контролем часу, який був відбірковим до чемпіонату світу. Турнір проходив за швейцарською системою у 9 турів. У швейцарках важливо у перших турах виграти, щоб із хорошим коефіцієнтом перебувати у верхній частині таблиці. І вдалий початок мені вдався. Фортуна спочатку була на моїй стороні. Але, на жаль, на фініші шансів уже не було, тож у трійку не потрапив. Що добре, квиток на чемпіонат світу завоював.

Потім був етап Кубка світу в Нідерландах. Там вийшов у першій половині турніру на плюс 3, мав дуже хороший коефіцієнт, але суперники в останній момент витіснили з трійки.

На завершення, в Нідерландах пройшли чемпіонати Європи у програмах зі скороченим контролем часу. І в останньому турнірі, з бліцу, мені в серйозній боротьбі вдалося здобути срібло. За фактом, з маленькою перервою грати на серйозному рівні довелося майже місяць, але організм витримав до кінця, що дуже тішить».

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 15:12 6

Катаріна виявилася сильнішою за Анну Бондар у Вісбадені