Євровесна буде. Дніпро-1 в Кошице мінімально переграв Аполлон

В останньому турі підопічні Кучера спробують зайняти перше місце в групі

За умов проведення дебютного сезону на міжнародній арені демонструвати впевнену ходу ще й у рамках національної першості для колективу, що тільки на початку футбольного року отримав собі нового головного тренера, було дуже цікавим експериментом із непередбачуваним результатом після його завершення. Дніпровський «Дніпро-1» за останній місяць зумів як заробити собі реноме команди, яку неможливо зупинити на внутрішній арені, так і команди, яка має певні здобутки в Лізі конференцій УЄФА.

Поступово груповий етап добігав свого завершення, тож гравцям Олександра Кучера вже було потрібно більш детально визначатись із власними перспективами на весінню частину футбольного року. На відміну від київського «Динамо», СК мали кілька досяжних опцій як посісти першу сходинку в групі й відправитись одразу до 1/8 фіналу, або як залишити за собою бодай друге місце в квартеті, і відповідно розпочати грати посеред лютого. Визначальним у цьому плані був саме матч проти чинних чемпіонів Кіпру, «Аполлона», який відбувався в Кошице.

Вага цього поєдинку була значною, що цілком відчувалось на футбольному полі в діях футболістів. А тут ще й кадрова криза охопила команду Олександра Кучера, тож гравці українського клубу були більше заклопотані тим, щоб зайвий раз не наразитись на травми. Власне, футбол за таких умов був доволі повільним і до певної міри нецікавим. Усі атакувальні дії з обох боків замикались на намаганнях вивільнити простір на флангах, що без достатніх швидкостей було марною справою.

Що залишалось робити за таких умов для взяття воріт? Звичайно ж, бити по них із дальньої відстані. Олександр Назаренко одного разу спробував - не влучив, Амаш - із тим самим успіхом, а ось Піхальонок як приклався на завершення першого тайму в центральній зоні, так голкіпер суперників і загубив власні ворота.

«Дніпро-1» повів у рахунку в дуже зручний час для того, аби надалі просто втримувати комфортну перевагу над суперниками. На початку другого тайму команда Кучера ще кілька разів сходила до чужих володінь із завершальними дальніми пострілами Рубчинського та того-таки Амаша, проте через погану влучність Валентина та порятунок воротаря суперників не мала успіху. А потім господарі просто закрились у захисті.

Ключовою за таких умов була гра Макса Валефа на перехопленні передач із флангів від суперників, і голкіпер команди Кучера впорався зі своїми обов'язками якнайкраще. Дніпряни вільно дозволяли собі подовгу тримати м'яч, інколи виходити до чужої половини, і зрештою просто втримали перевагу над суперниками. Ті трохи занервували на завершення гри, однак вилучення Жраді за неспортивну поведінку їх дуже швидко вгамувало.

Завершуватиме груповий етап Ліги Європи УЄФА дніпровський «Дніпро-1» гостьовим матчем проти нідерландського АЗ, а кіпрський «Аполлон» прийматиме ліхтенштейнський «Вадуц».

Ліга конференцій 2022/2023. Група Е. 3 тур.

«Дніпро-1» (Україна) - «Аполлон» (Кіпр) - 1:0.

Піхальонок, 39.

В. Йованович, 26, Дігіні, 90+4.

Жраді, 88 (неспортивна поведінка).

«Дніпро-1»: Валеф - Адамюк, Сарапій, Сваток, Амаш - Рубчинський (Когут, 70), Бабенко - Танчик, Піхальонок (Логінов, 85), Назаренко (Назаренко, 85) - Довбик.

«Аполлон»: Йованович - Алеесамі, В. Йованович, Кіріяку, Кабрал (Жраді, 79) - Шполярич (Хаммас, 68), Коль - Йостен (Ва, 68), Онженда (Дабо, 68), Піттас - Енті (Дігіні, 68).

Арбітр: Антоніу Нобре (Португалія).

Стадіон: «Кошицька футбольна арена» (Кошице, Словаччина).

ДНІПРО-1 - АПОЛЛОН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 травня 2024, 13:59 7

Британця підколюють через різке зменшення ваги

Коментарі