Селтік – Шахтар. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Головне для «гірників» – не програти

25 жовтня «Шахтар» зіграє останній виїзний поєдинок нинішньої групової кампанії Ліги чемпіонів. У рамках п'ятого туру ЛЧ чемпіон України на «Селтік Парк» зустрінеться з чемпіоном Шотландії - «Селтіком».

Селтік

Після чотирьох турів «кельти» посідають останнє місце у групі, маючи у своєму активі лише одне очко. Цей бал шотландський чемпіон виборов саме у грі проти «Шахтаря», яка відбулася у вересні в Варшаві.

За словами наставника «біло-зелених» Ангелоса Постекоглу, нинішнього сезону чемпіонської Ліги його підопічним мало що вдається. Причина - тривала відсутність «Селтіка» в головному клубному турнірі світу, а також конкуренція, що зросла, в чемпіонській Лізі.

Однак, як запевнив Постекоглу, його команда продовжуватиме чіплятися навіть за найменший шанс. А такий з'явиться лише в тому випадку, якщо його підопічні обіграють «Шахтар».

Напередодні поєдинку проти чемпіонів України, «Селтік» у рамках 12-го туру чемпіонату Шотландії провів непросту виїзну гру проти «Хартса». У веселому та результативному поєдинку «кельти» здобули мінімальну перемогу - 4:3 та зміцнилися одноосібно на чолі турнірної таблиці.

Гості зуміли забити двічі вже на старті гри, але м'яч Ралстона було скасовано через коригування арбітрів ВАР. Проте, ранній гол Форреста дозволяв «Селтіку» грати суворо за рахунком.

Однак наприкінці першого тайму «Хартс» зрівняв рахунок. А на початку другої половини гри господарі вийшли вперед. Але ненадовго: спочатку Якумакіс зрівняв рахунок, а потім Маеда знову вивів гостей уперед. Під завісу гри Тейлор забив четвертий гол. Господарі змогли забити третій м'яч, але на більше їх не вистачило.

Шахтар

На відміну від свого суперника, донеччани не зіграли поєдинок внутрішнього календаря. Гра «Минай» - «Шахтар» на прохання донецького клубу була перенесена на пізніший термін. «Гірники» ініціювали перенесення з метою кращої підготовки до матчу проти «Селтіка».

До гри проти шотландського чемпіона підопічні Йовічевича готувалися на базі «Руху» у Винниках. Там команда займалася і у тренажерному залі, і зіграла двосторонній поєдинок на футбольному полі.

За індивідуальною програмою готувалися Конопля, Очеретько та Швед. Останнього у підсумковому списку Йовічевича на гру проти «кельтів» не виявилося: через травму Мар'ян пропустить матч.

Не зіграє проти чемпіонів Шотландії й Корнієнко: захисник «гірників» уже давно вимушено поза грою через серйозну травму ноги.

23 жовтня «Шахтар» провів у Винниках ранкове тренувальне заняття, після чого вирушив автобусом до польського Жешува, звідки команда чартерним рейсом відбула до Глазго.

Особисті зустрічі

Майбутній поєдинок стане для суперників шостою очною дуеллю. Поки що - паритет: опоненти здобули по дві перемоги. Перемагали виключно у домашніх стінах (у груповому турнірі ЛЧ у 2004 та 2007 роках). А остання гра - 14 вересня цього року - завершилася бойовою нічиєю 1:1.

Прогноз

Матч першого кола у Варшаві був дуже складним для «гірників». Навряд чи буде легшою і гра у Глазго. «Селтік» фактично загнано в кут: команді обов'язково потрібна перемога, щоб хоча б теоретично претендувати на євровесну.

«Шахтар» влаштує і нічия, яка гарантує нашій команді вихід у плей-оф. Ось тільки якого саме турніру, стане зрозуміло після останньої гри групового етапу проти «Лейпцига».

«Селтик» намагатиметься «задавити» свого опонента з перших хвилин матчу. Якщо господарям вдасться забити швидкий гол, «Шахтарю» доведеться дуже несолодко. Але якщо «гірники» вистоять, вони можуть претендувати на позитивний результат матчу.

Окрім натиску та характеру, «Селтік» навряд чи зможе протиставити «Шахтарю» щось серйозне чи несподіване. Не можна сказати, що «кельти» класом вищі за «гірників». Тому прогнозуємо, що «Шахтар» не програє. Припустимо, що матч завершиться результативною нічиєю.

Орієнтовні склади:

«Селтик»: Харт, О'Райлі, Хатате, Макгрегор, Тейлор, Йєнц, Картер, Юранович, Якумакіс, Фурухасі, Жота

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко, Судаков, Зубков, Мудрик, Бондаренко, Сікан.

25 жовтня, вівторок

«Селтік» - «Шахтар»
Глазго. Стадіон «Селтік Парк». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
СЕЛТІК - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)
Прогноз Sport.ua - 1:1
  • 1.87
  • 3.90
  • 4.10
Сделать ставку Зробити ставку
  • 1.86
  • 4.12
  • 4.22
Сделать ставку Зробити ставку
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 18:47 0

Кияни продовжують підготовку до вирішального відрізку в чемпіонаті

Коментарі